Ģimenes dzīve pieprasa atbilstošu mājokļa iekārtojumu - ciemos pie Grēviņu ģimenes

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Interjera dizaina portāls Homer.lv, kas katram ļauj kļūt par sava mājokļa dizaineri,viesojas pie Grēviņu ģimenes viņu dzīvoklī Mežaparkā. Ikviena ģimene, kurā aug mazi bērni, zina, cik mainīga šajā laikā ir vide, kurā dzīvojam. Tāpēc ar savu pieredzas stāstu, iedvesmas avotiem un padomiem dalās Laura un Toms Grēviņi.

Laura un Toms, kuri ir vecāki diviem aktīviem puišiem, atzīst, ka katrā mājā ir jābūt vietai, kur atpūsties pēc garas darba dienas, kā arī iedvesmoties citiem darbiem. Laurai tas ir šūpuļtīkls dārzā, bet Tomam - atpūtas krēsls pie plašu atskaņotāja. Taču, kā ikvienai ģimenei, arī Grēviņiem ir svarīga kopā būšana, tāpēc kā būtiskākā lieta mājoklī, bez kuras nekādi neiztikt, tiek uzskatīts ēdamgalds. Turklāt tas Grēviņu ģimenē ir mantots. Likumsakarīgi, ka arī dažādi trauki, viņuprāt, ir svarīgi interjera priekšmeti, kuros ģimene investē jau šobrīd.

www.homer.lv

Plašāks ieskats Grēviņu ģimenes mājoklī – fotogalerijā

Vaicāti, bez kā nespētu iedomāties savu mājokli, Toms atzīst: «Noteikti bez plašu atskaņotāja! Tas mūsu mājās savu vietu atrada vēl pirms bija izpakotas kastes ar visām drēbēm un citiem sadzīves priekšmetiem. Mūzika ir tas, kas mūsu mājās rada patīkami atmosfēru un iezīmē attiecīgās dienas noskaņu.» Savukārt Laura nespētu iztikt bez kafijas automāta un gultas, smaidot sakot: «jo kaut kur taču ir jāatpūšas!»

Runājot par mājokļa iekārtošanu, Grēviņu ģimene atzīst, ka to dara lēnām, bet pamatīgi, iegādājoties lietas, kas patiešām patīk. «Pirms trīs gadiem ievācāmies pilnīgi tukšā dzīvoklī un to turpinām iekārtot vēl aizvien. Sākām ar mēbelēm, bez kurām sadzīvē nekādi neiztikt, piemēram, gultas, galda un tamlīdzīgi, taču mums aizvien vēl ir garš saraksts ar lietām, ko vēlētos redzēt savās mājās. Svarīgākais, ka mēs uz to tiecamies un realizējam, bet, protams, ikdienā ar bērniem, tiklīdz kaut ko no saraksta izsvītro, tā vietā parādās jauna vajadzība. Tā teikt, vieta tukša nepaliek,» stāsta Laura Grēviņa.

Iekārtojot mājokli, kurā savu ritmu nosaka arī bērni, Grēviņi iesaka izraudzīties lietas, kas ir izturīgas un viegli kopjamas. Pēc šāda principa arī vadās paši, piebilstot: «Kad bērni paaugsies, noteikti atļausimies arī greznākas lietas, ko šobrīd iegādāties vienkārši nav racionāli, un atkal pamainīsim iekārtojumu mājās.» Kopumā viņu padoms, iekārtojot mājokli, ir klausīt savai iekšējai sajūtai un, ja kaut kas ļoti patīk un jūti, ka šī lieta mājās ienesīs prieku, tad to arī iegādāties.Tāpat atcerēties, ka dizainu veido arī dažādas detaļas. «Mums šobrīd dizains dzīvo detaļās – paklājos, plakātos pie sienām, traukos un, protams, bērnu gultiņās. Taču kopumā mēbeles dzīvoklī esam izvietojuši pēc sajūtām, un dažkārt, ja gribas kaut ko pamainīt, tad tās pārbīdām

360 grādu virtuālā tūre

Šobrīd Grēviņu ģimene domā, ka vajadzētu saņemties investēt kārtīgā ģimenes dīvānā un, lai tādu atrastu, pirms tam noteikti raudzīs iedvesmu interjera dizaina portālos. Taču tālākā nākotnē Toms sapņo par kino istabu, «kur būtu liels ekrāns, ērti krēsli un plaukti pilni ar platēm, kā arī mazs ledusskapis dzērieniem. Turklāt telpa būtu slēgta un bērniem, ieeja aizliegta. To kādreiz noteikti īstenosim, bet tas droši vien notiks tad, kad kāds no bērniem atbrīvos kādu istabu,»smaidot stāsta pāris. «Sapņot par sava mājokļa iekārtojumu un dzīves telpas uzlabošanu vajag, jo tikai tā kādu dienu domas var materializēties

Toma un Lauras mājokļa iekārtojumu vari apskatīt Homer.lv, izstaigājot to 360 grādu virtuālajā tūrē un apskatot fotogaleriju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu