Idejas, kā atsvaidzināt bērnistabu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Bērni aug un mainās ļoti ātri, tāpēc arī viņu istabām būtu jāmainās līdzi. Nav nepieciešams ik pēc kāda laika kardināli mainīt istabas iekārtojumu, pietiks vien ar dažām detaļām, kuras spēs īstenot vecāki kopā ar bērniem vienas dienas laikā.

 
Foto: Pixabay

Izmanto tāfeļkrāsu

Nokrāso sienu vai kādas mēbeles virsmu ar tāfeles krāsu – tas ienesīs svaigas un modernas vēsmas istabā, turklāt jauno sienu vai mēbeli varēs arī praktiski izmantot. Tāfeles sienu varēs izmantot zīmēšanai, rakstīšanai, stundu sarakstam, spēlēm vai mācībām. Sienai ir iespējams piešķirt arī magnētismu – pirms krāso sienu vai kāda skapja durvis, noklāj to ar magnētisko krāsu un pa virsu krāso tāfeles krāsu.

 
Foto: Pexels

Ierāmē zīmējumus ar dekoratīvo līmlenti

Tā vietā, lai iztērētu naudu dārgiem foto rāmīšiem, kurus bērniem nereti arī gadās saplēst, «ierāmē» to zīmējumus ar dekoratīvo līmlenti. Foto rāmi vari izgatavot no konfekšu kastes, izgriezt tās vidū taisnstūri, lai tajā varētu ielikt zīmējumu. Rāmja malas aplīmē ar krāsainām līmlentēm un liec mākslas darbu pie sienas.

 
Foto: Pexels

Izgatavo foto virteni

Iegādājies veļas auklu un piekarini to pie tukšākās bērnistabas sienas. Ar maziem koka knaģīšiem piekar bērna mīļākos zīmējumus, fotogrāfijas vai kartītes. Vēlāk bērns pats varēs mainīt foto virtenes izkārtojumu un pielikt jaunus attēlus, zīmējumus vai pat kontroldarbus ar labām atzīmēm. Šāda siena būs gan ar personisku pieskārienu, gan arī vizuāli istabu atdzīvinās.

 
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Dekorē aizkarus

Aizkariem nav jābūt baltiem un garlaicīgiem – tos var izdekorēt un izveidot savu unikālo dizainu. Nošuj aizkaru malas ar krāsainiem diegiem, piešuj filca bumbiņu virteni vai bārkstis. Šādas pārmaiņas uzreiz būs pamanāmas, patiks bērniem, turklāt tas būs oriģināls un vēl nebijis dekors.

 
Foto: Pexels

Izgaismo istabu ar lampiņu virtenēm

Lampiņu virtenes ir teju vai maģisks interjera dekors – kā to uzkarini, istaba kļūst mājīgāka un siltāka. Pieliec lampiņu virtenes pie bērna sienas un izdekorē vadu starp lampiņām ar pērlītēm, filca bumbiņām vai bērna veidotiem origami dzīvnieciņiem. Zēnu istabās lampiņas var piekārt pie griestiem un radīt naksnīgo zvaigžņu efektu. Lampiņas nekavējoties ievieš vairāk gaismas un krāsu, tāpēc istabu nemaz neprasās pārkrāsot vai mainīt mēbeļu izkārtojumu.

 
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Atrodi katrai mantai savu vietu

Nav noslēpums, ka sīkumi un mazās mantas ir iemesls, kādēļ istaba izskatās nekārtīga, tāpēc izdomā kādu gudru veidu, kā glabāt sīkākās bērna mantiņas, zīmējumus un rokdarbus. Labs veids, kā nepieļaut rotaļlietu izmētāšanu un mantu krāšanos uz grīdas, ir sienas skapis vai plaukts. Izkārto plauktā tās mantas, lietas un darbiņus, kurus bērns ikdienā izmanto reti, piemēram, mīkstās rotaļlietas, zīmējumus, konstruktorus. Tiklīdz nesvarīgākās lietas būs atradušas savu vietu, bērnam būs vairāk telpas, kur spēlēties, un istaba izskatīsies kārtīgāka.

 
Foto: Pixabay

Izmanto filca bumbiņas lietderīgi

Mazās krāsainās bumbiņas nenoliedzami ir viens no bērnu iecienītākajiem izejmateriāliem dažādiem rokdarbiem, taču nereti pēc projektu pabeigšanas filca bumbiņas ir atstātas novārtā kādā atvilktnē vai kastē. Izmanto šīs bumbiņas, lai izrotātu pledus, spilvenu maliņas, vai pat uztaisi paklāju no šiem mīkstajiem bumbulīšiem. Filca bumbiņu paklāja izgatavošana nav sarežģīts, bet laikietilpīgs pasākums, taču rezultāts ir tā vērts – bērni noteikti novērtēs mīksto grīdsegu un uz tās labprāt spēlēsies.

 
Foto: Pexels

Veco mēbeļu otrā dzīve

Ja kādā mājas nostūrī jau ilgi stāv kādas vecākas mēbeles, piemēram, kumode, rakstāmgalds vai plaukts, nemet to ārā. Vecas mēbeles var pārveidot, pārkrāsot un adaptēt bērna vajadzībām, piemēram, pārtaisi vecu kumodi par leļļu māju, plauktu par zīmēšanas vai rokdarbu vietu, bet naktsgaldiņus par miniatūru virtuvīti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu