Idejas, kā iekārtot mazuļa pirmo istabu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Bērniņa gaidīšanas laiks pavisam noteikti ir īpašs brīdis jebkuru jauno vecāku dzīvē. Šajā periodā topošajiem vecākiem ir jātiek galā ar ne mazums jautājumu par bērna kopšanu, audzināšanu un arī par mājokļa iekārtojumu, kas būtu vienlaikus draudzīgs bērna attīstībai, gan arī, kas patiktu pašam bērniņam. Ielūkojies, kādi ir aktuālākie zīdaiņu istabas iekārtojumi šajā gadā.

 
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Īstās krāsas meklējumos

Nav noslēpums, ka mazu bērniņu istabās būtu vēlams izmantot pasteļkrāsas un baltos toņus. Pieklusinātas krāsas palīdzēs nomierināt mazuli, bet košas, agresīvas krāsas, piemēram, sarkana, spilgti zaļa, zila vai violeta bērnu uzbudinās. Ja bērna dzimums vēl nav zināms, bet dzīvoklī jau aktīvi norit remonts, bērnistabā var izmantot pelēcīgas krāsas, piemēram, maigi pelēkas strīpas uz baltas sienas. Kad mazuļa dzimums jau būs zināms, pelēko krāsu varēs atdzīvināt ar kādas noteiktas krāsas dekoriem vai mēbelēm, piemēram, gaiši dzeltenu atpūtas krēslu un dzeltenām rotaļlietām.

 
Foto: Unsplash

Izteikti raksti bērna redzes stimulēšanai

Amerikāņu bērnu kopšanas tīkla Dr. Sears pediatri atklāj, ka melnbaltas strīpas palīdz stimulēt bērna redzes attīstību, tādēļ ārsti rekomendē bērnistabas iekārtojumā iekļaut kādus interjera priekšmetus, ornamentus vai pat tapetes ar melnbaltām strīpām, kā arī izvēlēties savstarpēji kontrastējošas rotaļlietas, piemēram, bērnam redzamā vietā novieto blakus baltā lācīša rotaļlietai melnu kaķa mantiņu. Ārsti atklājuši, ka kontrasts starp melnajām un baltajām strīpām spēcīgāk iedarbojas uz mazuļa tīkleni un pēc tam uz smadzenēm, bet savukārt spēcīgi signāli veicina bērna smadzeņu un redzes attīstīšanos. Vienu zīdaiņa istabas sienu nolīmē ar melnbaltām un svītrainām tapetēm vai arī logiem izvēlies melnbaltus aizkarus, atpūtas krēslu vai paklāju.

 
Foto: Unsplash

Šūpuļkrēsli vecākiem un bērnam

Mierīgas un plūstošas kustības ir atslēga bērniņa nomierināšanai un aizmidzināšanai, tādēļ jau pirms bērna piedzimšanas ir vērts padomāt par labu šūpuļkrēslu vecākiem. Tas var būt piekarināts pie griestiem, atgādināt vecmāmiņas koka krēslu ar ieapaļajām kājām vai iekarināts speciālā statīvā. Ņem vērā - tiklīdz mazulis sāks rāpot, šūpuļkrēslu uz kādu laiku nāksies no istabas izņemt.

 
Foto: Unsplash

Piemērota telpa visai ģimenei

Atceries, ka zīdaiņa istaba būs tā telpa, kur visa ģimene pavadīs lielāko daļu laika - vai nu pieskatot mazuli, vai arī to midzinot. Tieši tāpēc šī istaba ir jāpiemēro visas ģimenes locekļu ērtībām - gan mazulim, gan vecākajiem bērniem, gan arī pašiem vecākiem. Zīdaiņa istabā ieliec dīvānu, kurā varēsi atgulties pēc negulētas nakts, spēlēties ar mazuli vai to pabarot.

 
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Milzīgs plaukts - milzīga priekšrocība

Bērniem vienmēr īsā laika posmā savācas kaudze ar rotaļlietām - tās sagādā kādi dāsnie radi vai draugi pēc raudzībām un pirmās dzimšanas vai vārda dienas. Lieliska priekšrocība būs milzīgs plaukts, kas stiepsies visas sienas garumā un platumā. Šeit varēsi salikt pītās kastes ar rotaļlietām un ikdienas nepieciešamākajiem sīkumiem, piemēram, knupīšiem, autiņbiksītēm vai pudelītēm. Augstākajos plauktos izkārto grāmatiņas, kuras drīzumā varēsi lasīt bērnam.

 
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Istaba, kas aug kopā ar mazuli

Iekārtojot bērniņa pirmo istabu, izvēlies tādas mēbeles, kas noderēs arī pēc pirmā bērna dzīves gada. Piemēram, vairāki bērnu mēbeļu ražotāji piedāvā bērnu redeļu gultiņas, kuras pēc vajadzības ir iespējams pārveidot par parastu gultiņu, turklāt, to var pēc kāda laika arī pagarināt, bet autiņu maināmie ir pieejami ar noņemamām virsmām - kad mazais sāk pats izmantot podiņu, autiņu maināmo virsmu var noņemt, bet tā apakšdaļa kļūst par parastu kumodi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu