Uzglabā kā profesionālis - atjautīgas idejas mantu sakārtošanai

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Dažkārt rodas jautājums - kā mājoklis var tik ātri kļūt nekārtīgs? Ja pēc dažām dienām tajā jau atkal valda haoss, tad pie vainas ne vienmēr ir dzīvesveids vai ikdienas steiga, bet gan nepareiza mantu un dažādu sīkumu uzglabāšana. Apsveikumu kartītes, plastmasas kārbas un to vāciņi, zeķes, kancelejas preces, alumīnija folija, pārtikas plēves un cepampapīra iepakojumi un vēl daudzi citi neskaitāmi ikdienā nepieciešami sīkumi bieži vien nespēj rast īsto vietu mājās, tādēļ ātri vien kļūst par iemeslu jūklim. Lūk, idejas, kā uzglabāt šos sīkumus.

 
Foto: Unsplash

Izmanto magnētisko lenti metāla sīkumiem

Piestiprini pie sienas vai kāda skapīša durvju iekšpusē magnētisku lenti, kuru vari iegādāties būvniecības preču veikalos. Pie lentes vari uzglabāt dažādus metāliskus priekšmetus, piemēram, matu sprādzes, pincetes, nagu šķērītes, līdz pat tādiem sīkumiem kā rotaļu mašīnītes bērnistabā vai naglas un skrūves garāžā.

 
Foto: Pixabay

Apavu kabatiņas - ne tikai apavu uzglabāšanai

Pie drēbju pakaramā ar skavotāju piestiprini apavu kabatiņas vai iegādājies jau gatavas kabatiņas ar āķi pakarināšanai. Apavu kabatiņas vari piekarināt skapja iekšpusē, aiz durvīm vai arī uz sienas un glabāt tajās kosmētiku, matu veidošanas ierīces, bērnu rotaļlietas, pat apakšveļu vai mājas uzkopšanas līdzekļus.

 
Foto: Unsplash

Dokumentu kārbas virtuves piederumiem un pārtikai

Lai gan daudziem šķitīs, ka dokumentu kārbas iederēsies tikai birojā uz rakstāmgalda, taču tajās droši var glabāt arī ar papīrdarbiem pavisam nesaistītus priekšmetus, piemēram, foliju, cepampapīra vai pārtikas plēves iepakojumus, sīpolus un kartupeļus vai virtuves dēlīšus.

 
Foto: Pixabay

Problēma - pusdienu kārbas mūžīgi pazaudē vāciņus

Pusdienu kārbu mūžīgais lāsts ir to noklīstošie vāciņi - kolīdz pusdienu kārbu atsevišķi no vāciņa novieto trauku skapī starp pārējiem plastmasas traukiem, pēc kāda laika tajā vāciņu nevar atrast. Plastmasas trauku nodalījumu organizē ar krāsainām dekoratīvajām kastēm vai dokumentu atdalītājiem - tos akurāti izkārto atvilktnē un tajos saliec pusdienu kārbas ar vāciņiem.

 
Foto: Unsplash

Tualetes papīra ruļļu serdeņu otrā dzīve

Tualetes papīra ruļļu serdeņu otrā dzīve

Neizmet kartona caurulītes no tualetes papīra ruļļiem, bet izgatavo no tām praktiskus vadu, rotaļlietu vai pat zīmuļu turētājus. Salīmē kopā tualetes papīra serdeņus un ievieto tos dekoratīvā kastē vadu uzglabāšanai vai arī novieto vertikāli un izliec tajos rotaļu mašīnītes vai zīmuļus un flomāsterus.

 
Foto: Unsplash

Apsveikuma kartīšu grāmata

Apsveikuma kartītes visdrīzāk ir tā nelietderīgo lietu kaudze, kas katru gadu pieaug, bet vienlaikus tās ir visgrūtāk izmest. Tā vietā, lai samestu kastē vai atstātu uz kādas skapjaugšas krāt putekļus, izveido kartīšu grāmatu. Izspied kartītēm caurumus un iever tajās metāla dokumentu riņķus, bet, ja kartīšu saduršana ar caurumotāju šķiet sirdi plosoša, tad ieliec tās dokumentu mapes kabatiņās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu