Apgaismojuma tendences - kādas lampas izvēlēties šogad

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Apgaismojums ir īpaši svarīgs interjera dizaina aspekts, kas ne tikai atsvaidzina mājas iekārtojumu, bet arī sniedz mājoklim gaismu. Šogad apgaismojuma tendencēs dominē tādi gaismekļi, kas funkcionē kā gaismas avots un kā telpas centrālais objekts. Tātad - lampas ir greznākais un atraktīvākais objekts, uz kura fona citas mēbeles teju vai nobālē.

1. Misiņa lampas

Misiņš un tā izstrādājumi mājokļa interjerā pēdējos gados ir ārkārtīgi pieprasīts materiāls - tā zeltainā krāsa jebkurai telpai piešķir luksusa noskaņu un izgaismo telpu, atstarojot saules starus. Izvēloties lampu, raugies pēc neordināra gaismekļa dizaina un lieluma - tas var būt liels, apaļas formas lampas abažūrs, ģeometrisku formu sakopojums vai pat atgādināt modernizētu lustru.

2. Liektas līnijas

Vienkāršas līnijas pēdējā laikā kļūst arvien populārākas interjera dizaineru vidū. Raugies pēc lampām, kuras ir veidotas no vairākām liektu līniju kombinācijām, tajās ir iekļautas apļveida formas un riņķi. Liekto līniju un formu lampas var kombinēt ar misiņu vai piemeklēt tādas lampas, kuras ir izgatavotas no misiņa un veido liektas līnijas.

3. «Sprāgstošās zvaigznes» lampas

Šāda stila lampas ir pieprasīts interjera dizaina priekšmets nu jau vairākus gadus un vēl šogad turpina savu uzvaras gājienu. Sarežģītā lampas struktūra rada neatkārtojamu un ekscentrisku iespaidu, tāpēc šāda tipa lampas lieliski iederēsies telpās, kuras sienu krāsojums ieturēts neitrālos toņos, savukārt mēbeles ir tumšas, - šāda lampa telpā acumirklī pievērsīs uzmanību un neitralizēs kontrastu starp gaišo un tumšo.

4. Modernizētas pagājušā gadsimta 60. gadu lampas

Retro stils jau vairākus gadus cenšas atgriezties interjera dizainā, un šogad tas ir izdevies, taču nu retro un vintāžas stila interjera priekšmetus pasniedzam citā mērcē. Proti, 60. gados populārās mēbeles un interjera priekšmeti atkal ir modē, taču ar modernizētām detaļām un alternatīvu dizainu. Meklējot mājai piemērotāko gaismekli, pievērs uzmanību lampas izmēram un krāsai - nebaidies no pārspīlējumiem un eksperimentiem.

5. Stāvlampas

Lai gan stāvlampas nekad nav izgājušas no modes, tomēr tās šogad ir kļuvušas ārkārtīgi populāras un atsevišķās telpās var būt dominējošais apgaismojuma avots vai pat novērst uzmanību no griestu lampas. Stāvlampu izvēlē raugies pēc zelta un stikla apvienojuma vai arī tieši pretēji - izvēlies stāvlampu ar dabiska materiāla abažūru.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu