Soli pa solim: iekārtojam viesistabu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Homer.lv

Viesistaba ir tā mājas telpa, ko cilvēki bieži iekārto tieši iespaida atstāšanai uz ciemiņiem. Gadās, ka paši mājokļa saimnieki tur uzturas maz. Lai viesistaba nebūtu vieta, kur putekļi uz interjera priekšmetiem krājas arvien vairāk, pašmāju interjera un dizaina portāls Homer.lv, turpinot rakstu sēriju par mājokļa iekārtošanas ABC, iepazīstina ar pāris ieteikumiem šīs telpas funkcionālai izmantošanai.

Izcel vienu galveno detaļu

Domājot par kopējo viesistabas iekārtojumu, vispirms izvēlies vienu konkrētu detaļu, ko izcelsi, piemēram, kamīnu, platekrāna televizoru, kādu mākslas darbu. Kad galvenais objekts ir precizēts, pārējo elementu un izkārtojuma plāns būs daudz skaidrāks, jo fokuss ir atrasts.

Foto: Homer.lv

Nost ar haosu

Lai izvairītos no haotiska iespaida radīšanas, mēbeles ieteicams novietot taisni un vēlams pie sienas. Taču to noteikti nevar attiecināt uz visām mēbelēm. Piemēram, ja pie sienas ir galds un televizors, tad dīvānus droši vari likt istabas vidū. Tikai atceries, ka tos nevajadzētu izkārtot vienu otram pretī.

Foto: Homer.lv

Parūpējies par pietiekami daudzām sēdvietām

Pat ja viesistaba nav diez cik liela, tev būtu jāatrod vieta, kur apsēdināt vismaz sešus cilvēkus. Ja to nav iespējams izdarīt vienkopus, nodali dīvānus vai krēslus dažādās vietās istabā.

Foto: Homer.lv

Sadali istabu zonās

Istabas dalīšana zonās var izpausties dažādi, bet visvienkāršākais veids ir dažādu grīdas segumu izvēle. Atpūtas jeb sēžamajā zonā var ieklāt kādu paklāju mierīgos toņos vai vienkrāsainu, savukārt pārējā istabā ko krāsaināku, ģeometrisku. Ja tomēr nevēlies visu istabu noklāt ar paklāju, atstāj to tikai atpūtas zonā. Citur izvēlies parketa vai lamināta segumu.

Foto: Homer.lv

Parādi mākslas darbus un interjera priekšmetus

Viesistaba ir tā vieta mājā, kur parasti novieto dažādus mākslas darbus un oriģinālus interjera priekšmetus. Lai tos pamanītu arī citi, novieto šādas detaļas pretī vai tieši blakus sēdvietām. Noteikti neliec tās kaut kur aizmugurē.

Foto: Homer.lv

Izvēlies dažādu apgaismojumu

Domājot par viesistabas dažādajām funkcijām, izvēlies arī atbilstošu apgaismojumu. Piemēram, mierīgam vakaram ar kādu labu grāmatu un vīna glāzi tu varētu ieslēgt tikai galda lampiņu. Bet, ja organizē kādu ballīti, īsto noskaņu radīs stāvlampas vai mazās griestos iebūvētās lampiņas, kuru gaismas stiprumu var regulēt.

Foto: Homer.lv

Smelies iedvesmu šeit!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu