Lielais izaicinājums - matrača tīrīšana

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Gulta ir tā vieta, kur pavadām visvairāk laika - tās ir vismaz sešas stundas diennaktī, katru dienu nedēļā. Turklāt, lai miegs būtu saldāks, gultas matrača izvēle bieži vien nav tā vienkāršākā, un tā pārsvarā izmaksā visai dārgi, jo vēlamies, lai šī investīcija būtu arī ilgtspējīga. Lai matracis saglabātu savu formu un kalpotu ilgāk, tas dažkārt ir jāmazgā, bet šī nodarbe daudziem uzdzen šermuļus. Lūk, daži preventīvi pasākumi, kas paildzinās intervālu starp matrača tīrīšanas reizēm.

Neēd gultā

Šķiet pat loģiski - gulta nav īstā vieta ēšanai, bet ikviens kādreiz ir grēkojis un pārkāpis šo dogmu. Ēdot vai dzerot gultā, matracim palielinās iespēja iedzīvoties pleķos un traipos, tāpēc centies maksimāli izvairīties no ēšanas gultā.

Foto: Unsplash

Iegādājies virsmatraci

Virsmatracis ir matrača mazais brālis, kas izmaksā lētāk, un to var atļauties biežāk mainīt, turklāt to ir arī vieglāk iztīrīt. Vieglākai dzīvei izvēlies kvalitatīvu virsmatraci, kas ir ne tikai antibakteriāls, bet arī atgrūž šķidrumus un neļauj tiem nokļūt uz lielā matrača.

Foto: Unsplash

Periodiski veic dziļo matrača tīrīšanu

Matracis ir jāmazgā ik pēc sešiem mēnešiem. Pirmais solis ir visu pārvalku noņemšana un mazgāšana. Pēc tam uz lielākā matrača uzber dzeramo sodu un ļauj tai iedarboties piecas vai desmit minūtes, tad nosūc to nost ar putekļusūcēju. Šāda metode atsvaidzinās un dezodorēs matraci.

Foto: Unsplash

Izmēģini tīrīšanu ar tvaika palīdzību

Ja tavā īpašumā ir tvaika tīrīšanas ierīce, liec to lietā matrača tīrīšanā. Tvaiks ļoti efektīvi iztīra netīrumus un drupačas, kas sakrājušās matrača iekšpusē. Pēc tīrīšanas ļauj matracim kārtīgi apžūt, pirms tas atgriežas darba kārtībā. Saldākam miegam matraci vari appūst ar speciālu aromatizētāju, kas paredzēts gultas veļai.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu