Šikā terrazzo tendence, kas atceļojusi no Itālijas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Instagram

Terrazzo grīdas, sienas, flīzes un pat tā raksta imitācijas uz dažādiem dizaina priekšmetiem šodien vairs nav jaunums - savdabīgā, bet krāšņā terrazzo tendence ar katru mirkli uzņem apgriezienus. Košā raksta izmantošana interjerā nemaz nav īpašs jaunums - to pirms 500 gadiem sāka izmantot itāļu arhitekti, bet modernajā laikmetā terrazzo bijis ārkārtīgi populārs pagājušā gadsimta 70. gados.

Art Deco un modernisma stila laikos, 1920. un 1940. gados, terrazzo materiālam sākās tāda kā atmoda. Terrazzo materiāls ir viegli modificējams, un tas nav īpaši jāgriež vai jākaļ, tāpēc tas lieliski noderēja, lai izveidotu Art Deco un modernismam raksturīgās liektās figūras, līnijas un dekorācijas. Tā kā terrazzo materiāls salīdzinājumā ar marmoru vai granītu nav sevišķi dārgs, bet izskatās dekoratīvi un vizuāli izskatās dārgs, to plaši izmanto nozīmīgu ēku vai vietu apbūvē. Piemēram, terrazzo plāksnes ir izmantotas Holivudas Slavas alejas segumā vai Stokholmas galvenās metro stacijas apbūvē.

Jau pagājušajā gadā sociālā tīkla Pinterest lietotāji atklāja, ka terrazzo būs viena no karstākajām 2018. gada tendencēm, un jāteic, ka lietotāju pareģojums ir piepildījies. Terrazzo interjera pasaulē sāk aizstāt iepriekšējos gados tik ļoti populāro marmoru - to izmanto gan slavenības savu māju iekārtošanā, piemēram, aktrise Mendija Mūra savā mājās interjerā ir izmantojusi terrazzo grīdas un televizora galdu ar šādu rakstu, gan arī ekonomisko interjera preču ražošanā.

Terrazzo raksta veidošanai ir iespējamas neskaitāmas variācijas - no krāsu līdz pat materiālu izvēlei. Piemēram, terrazzo grīdai ir iespējams izmantot stikla, metāla, marmora, granīta, pat flīžu fragmentus, kas materiāla izmaksas padara piemērojamas katra kabatai un vēlmēm.

Terrazzo rakstu ir iespējams integrēt interjerā visdažādākajos veidos - daži ražotāji piedāvā tapetes ar šādu rakstu, svečturus, mēbeles, lampas un par dušas aizkarus, traukus, paklājus un spilvenus. Mēģini kombinēt terrazzo raksta interjera priekšmetus ar pasteļkrāsām, kas ir manāmas rakstā, taču terrazzo lieliski izskatīsies uz melnbalta, sarkana, tumši zila, zaļa vai pelēka fona.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu