Neparastas idejas, kā izmantot virtuvē atrodamos produktus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Vairumam lietu ir vairākas funkcijas, piemēram, daži lūpu balzamu izmanto, lai mitrinātu sausu ādu uz rokām un nogludinātu spurainus matu galus. Arī virtuvē atrodamie priekšmeti un pat pārtikas produkti ir izmantojami dažādiem mērķiem - tīrīšanai, nestabilu krēslu labošanai vai arī lai vienkārši atvieglotu kādu ikdienišķu darbību.

Trauku mazgājamais līdzeklis

Izmanto trauku mazgājamo līdzekli eļļas traipu iztīrīšanai no apģērbiem. Trauku mazgājamos līdzekļos ir taukus atgrūdošas vielas, tāpēc tie palīdzēs arī cīņā ar eļļas traipiem uz apģērba.

Foto: Pixabay

Korķviļķis

Ar asāko korķviļķa galu atver pasta sūtījumus - vēstules gan vieglāk būs atvērt ar šķērēm, nazi vai speciāliem vēstuļu nažiem, taču kastes visvieglāk būs attaisāmas ar korķviļķi.

Foto: Unsplash

Kafijas pupiņas vai valrieksti

Kafijas pupiņas un valrieksti efektīvi palīdzēs novērst skrāpējumus uz koka mēbelēm. Paberzē nolobītu valriekstu vai saslapinātu kafijas pupiņu pa bojāto vietu - rieksts un pupiņa mazliet sasmērē un ieeļļo saskrāpēto koka virsmu, tāpēc bojājums kļūst teju vai neredzams.

Foto: Unsplash

Majonēze

Majonēze lieliski tiek galā ar baltajiem ūdens traipiem, kas paliek uz mēbelēm. Uzmanīgi ieberzē majonēzi baltajos nosēdumos un atstāj to iesūkties pa nakti - nākamajā rītā majonēzi noslauki.

Foto: Pixabay

Trauku sūklis

Tici vai ne, bet jauna, nelietota trauku sūkļa asākā puse palīdz noņemt no drēbēm pūkas un šķiedras bumbuļus. Vienkārši uzklāj savēlušos džemperi vai kādu citu apģērba gabalu uz gludināmā dēļa vai galda un ar sūkļa aso pusi paberzē audumu.

Foto: Pixabay

Rīsi

Izmanto rīsus, lai izžāvētu samirkušu viedtālruni. Kad teju esi piedzīvojis sirdstrieku, saslapinot dārgu telefonu, žigli rīkojies - ieliec to maisiņā ar rīsiem. Ņem talkā prāvu aizveramo plastmasas maisu, ieber tajā rīsus, graudu čupā akurāti iekārto cietušo viedtālruni un ļauj tam žūt divas dienas. Šajā laikā rīsi būs uzsūkuši mitrumu no telefona un nu tam vajadzētu darboties bez problēmām.

Foto: Pixabay

Vīna pudeļu korķi

Vīna korķi noderēs nestabilu krēslu stabilizēšanai, kā arī no tiem var izveidot krēslu kāju protektorus. Sagriez korķus šķēlītēs un ar superlīmi pielīmē krēslu kāju apakšpusē. Turklāt vīna korķu protektoru augstumu vari modificēt un pielāgot krēsla kājām, tādā veidā stabilizējot krēslu.

Foto: Unsplash

Dzeramā soda

Dzeramā soda ir īpaši noderīgs virtuvēs esošs produkts, kas palīdzēs attīrīt un dezodorēt teju jebko. Netīri stūri pie ūdensmaisītājiem, sviedru traipi uz krekliem, netīras flīžu starpas, taukainas tvaika nosūcēja restes - soda nāks palīgā. Noteikti turi šo produktu virtuves skapītī.

Foto: Pixabay

Etiķis

Arī etiķis ir tikpat universāls tīrīšanas līdzeklis, kas palīdzēs tikt galā ar netīriem stikliem, spoguļiem, grīdām, virtuves tehniku un flīzēm. Sajauc etiķi ar ūdeni un ķeries pie darba.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu