Pagājušā gadsimta hits atgriežas - amizantie telefonbeņķi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums/Instagram

Savādā paskata krēsls ar paaugstināto galdu vienā un krēsla daļu otrā pusē izbrīnīs ne vienu vien mileniāli, taču pirms teju 90 gadiem šie krēsli bija viena ārkārtīgi modīga mēbele, kas liecināja par mājas saimnieku turību. Telefonbeņķi jeb tā dēvētie klaču krēsli savulaik rotāja koridorus un māju ieejas - šeit mājinieki varēja piesēst un novilkt apavus un, protams, pavadīt vairākas stundas, sarunājoties pa mājas telefonu. Nu telefonkrēsli ir kļuvuši par visai eksotisku mēbeli, kas lieliski iederas arī mūsdienu mājokļos.

Telefonkrēsli ir radušies jau 19. gadsimtā, taču kļuva ārkārtīgi populāri pēckara periodā, 1950. gados. Tolaik mājas telefoni sāka parādīties turīgāko ļaužu mājokļos un, tā kā telefoni bija luksusa prece, saimniekiem kaut kādā veidā vajadzēja izrādīt savu pirkumu viesiem. Šis bija piemērots brīdis sākt izmantot telefonbeņķus, kuri laika gaitā ieguvuši visdažādākās iesaukas. Tie bija ērti ilgām sarunām, noderēja telefona izrādīšanai, piesēšanai pēc āra pastaigām, beņķī iebūvētajā atvilktnē varēja glabāt telefongrāmatiņu un pierakstu kladi.

A post shared by 43ºN (@43gradosnorte) on

A post shared by Rachel's List (@rachelslist) on

Mūsdienās, kad mājas telefons ir tikai retajiem, šāda mēbele gan ir drīzāk dekoratīva, nekā funkcionāla. Senlaicīgā paskata krēsls var būt atraktīvs koridora interjera papildinājums - tas telpai piešķirs valdzinošo vintage elpu, turklāt krēslos iebūvētajā plauktā vai atvilktnē varēs glabāt atslēgas, kurpju smēres un citus koridoram piederīgus sīkumus.

A post shared by Nordic-in (@nordicin.dk) on

A post shared by NOAK (@notesofakind) on

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu