Iesaka interjera dizainere: kam pievērst uzmanību, iekārtojot mājokli?

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Brīdī, kad sapnis par savu mājokli ir piepildījies, aktuāls kļūst jautājums, kā to labāk iekārtot. Lai noskaidrotu, kā mājokli iekārtot tā, lai tas būtu ne vien skaists, bet arī funkcionāls un mājīgs, interjera dizaina portāls Homer.lv vērsās pēc padoma pie interjera dizaineres Ineses Oboļevičas.

Interjera dizainere Inese Oboļeviča stāsta, ka pirms telpu iekārtošanas ir jāsaprot, cik daudz tajās ir dabīgā apgaismojuma: «Katrai telpai ir svarīgi, kurā debess pusē ir saule. Tas palīdzēs saprast gan mēbeļu, gan mākslīgās apgaismojuma izvietojumu, kā arī to, cik tumšas vai gaišas krāsas mēbeles un interjera priekšmeti tajā iederēsies.»

Interjera dizaineres Ineses Oboļevičas padomi

Foto: Publicitātes foto

Šobrīd mājokļu iekārtojumos dominē zaļie toņi, kas telpai piešķir dzīvīgumu. Tie var būt dažādi telpaugi, tapetes ar augu rakstiem, kā arī atsevišķas mēbeles dažādās meža toņu nokrāsās. Tāpat, protams, aktuāli arī pasteļtoņi – piemēram, maigi rozā, kā arī pelēcīgie toņi. Tos interjerā šobrīd izmanto gan pamatkrāsām, gan arī akcentiem. Savukārt no materiāliem aktuāls ir marmors, zelts, koks, kā arī melns metāls. «Iekārtojot telpu, noteikti jāpievērš uzmanība ne tikai krāsu toņiem, bet arī tekstūru dažādībai. Ir skaisti, ja telpā tiek kombinēti dažādi materiāli. Piemēram, dīvāns nav tikai no auduma, bet ir redzams arī koks, vai galds ir no dažādiem materiāliem - gan marmora, gan metāla», dizainere stāsta portālam Homer.lv.

www.homer.lv

Taču, neskatoties uz šī brīža tendencēm, gadu no gada mājokļu iekārtojumā nemainīgas saglabājas vērtības jeb pamatprincipi, pēc kuriem vadīties, iekārtojot atsevišķas telpas. Tā, piemēram, virtuvē vienmēr aktuāli ir darba zonu izvietot tā dēvētajā «zelta trīsstūrī», kurā ietilpst ledusskapis, plīts un izlietne. «Tiem jābūt izvietotiem tā, lai tie ir ērti sasniedzami, taču vienlaikus neatrastos blakus. Nav ieteicams visus trīs punktus izvietot vienā līnijā. Parasti «zelta trīsstūri» izvieto gar divām blakusesošajām sienām, līdz ar to veidojas ērts izvietojums,» pieredzē dalās Inese.

Foto: Publicitātes foto

«Vēl viena nemainīga vērtība noteikti ir izbīdāmie ēdamgaldi ar iespēju pēc nepieciešamības palielināt vietu skaitu. Tas ir īpaši aktuāli nelielās telpās, kur lieli ēdamgaldi ikdienā nav praktiski, taču, uzņemot viesus, ir kopīga vieta pasēdēšanai. Savukārt, iekārtojot viesistabu, vienmēr iesaku iegādāties paklāju. Tas ir un būs aktuāls vienmēr, jo piešķir telpai mājīgumu un siltumu. Turklāt mūsdienās paklāju izvēle ir milzīga.»

Gūsti iedvesmu arī sava mājokļa iekārtošanai –ieskaties Homer.lv

Foto: Publicitātes foto

Protams, jāatceras, ka, neatkarīgi no dažādām interjera tendencēm, primāri telpas iekārtojums tiek veidots atbilstoši tās funkcijām. Piemēram, viesistaba ir vieta, kur pulcējas draugi, ģimene, līdz ar to uzdevums vienmēr ir padarīt telpu mājīgu un ērtu sarunām. Savukārt guļamistabā, kurā atgūstam spēkus un vēlamies pabūt mierā, vienmēr jāpiedomā pie aizkaru un žalūziju izvēles.

Foto: Publicitātes foto

Mūsdienās iespējas iekārtot mājokli ir ļoti plašas, un nereti iespējams apmulst no lielās izvēles dažādības. Tāpēc interjera dizainere Inese Oboļeviča iesaka meklēt idejas un iedvesmu dažādos interneta portālos, kā, piemēram,pašmāju dizaina portālā Homer.lv. Tā ir iespēja saprast, kas patīk un ir piemērots un, kas mazāk, tā attīstot savu gaumes izjūtu.

www.homer.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu