Tehnoloģijas ienāk mēbeļu tirgū: sācies komforta un baudas laikmets

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Mūsdienu cilvēku dzīve ir cieši saistīta ar tehnoloģisko progresu, kur īpašu lomu spēlē procesu automatizācija, monitorings un inženierkomunikāciju vadība, kā arī energoapgādes drošība. Kā sadarbībā ar DECCO CENTRU stāsta interjera dizaina studijas INTRANTE vadītāja Lolita Freidmane, arī mēbeļu industrija vairs nav iedomājama bez jaunām tehnoloģijām un mūsdienīgiem materiāliem. Tehnoloģijas un dizainera radošums kļūst par spilgtu iezīmi mūsdienīgā dzīves telpā. Ne velti 2018. gada devīze ir: ignorējiet tendences, personalizējiet interjerus, izmantojot pieejamās mūsdienu tehnoloģijas, ieskaujiet sevi komfortā un baudiet emocijas!

DECCO CENTRS

INTRANTE

Šobrīd Eiropas dizains izteikti orientējas nevis uz mēbelēm pieblīvētu telpu, bet uz vienkāršību un funkcionalitāti. Augstu tiek vērtēts praktiskums, ērtums un vienkāršas formas. Cilvēki sāk piešķirt lielu nozīmi visam, kas atspoguļo viņa raksturu, paradumus un jebkuras citas atšķirības iezīmes. «Visvairāk tiek novērtēts tas, kas nodrošina visaugstāko personīgā komforta līmeni, mājīgumu un mieru. Tādēļ īpaša uzmanība tiek pievērsta visam, kas nepieciešams mūsdienīgam, mobilam cilvēkam, un ietilpst nelielā platībā, nezaudējot komfortu,» zina teikt L. Freidmane.

Praktiskums, ērtums un vienkāršas formas

Foto: Publicitātes foto

Pēdējās dizaina izstādes pierāda, ka visi mēbeļu ražotāji cenšas piedāvāt universālus un mobilus risinājumus: gultas un dīvāni ir kļuvuši transformējami un komplektējami pēc izmēriem un konfigurācijas, galdi ir saliekami pēc nozīmes un augstumiem, virtuves ir paslēptas, bet mājas biroja galds vakarā kļūst par glītu konsoli.

Gultas un dīvāni ir kļuvuši transformējami

Mūsdienīgu mīksto mēbeļu funkcionalitāte ir pārgājusi jaunā līmenī. Tikai ar moduļu dīvāniem vairs nevienu nepārsteigt, tāpēc ražotāji pievieno tiem jaunas funkcijas, piemēram, sēdvietu manuālu rotāciju līdz 320°, automātisku sānisko pagriezienu, muguras daļas komforta kontroli, automātisku sēdekļa regulēšanu, media - staciju, iebūvētu skaņas sistēmu un pat LED apgaismojumu noskaņojuma radīšanai. Tas nozīmē, ka atpūšoties vai satiekot viesus, dīvānam ir visas iespējas nodrošināt ideālu atpūtu.

Kas attiecas uz krēsliem, tad tajos šobrīd ir iespējams sēdēt, gulēt, klausīties mūziku un saņemt masāžu. Krēsls kļūst par komfortablu atpūtas vietu ar iespēju regulēt muguras daļu un pagrieziena leņķi, ieslēgt jebkuru mūziku ar speciālas pults vai sensoru pogu palīdzību. Vienlaicīgi tas var būt arī mājas ofiss, jo tas sniedz iespēju ērti iekārtoties, lai ar kafijas krūzi rokā palasītu mīļāko grāmatu vai strādātu ar portatīvo datoru.

Foto: Publicitātes foto

«Piemēram, neliels rakstāmgalds var kļūt par mūsdienīgu klasiska biroja interpretāciju. Aizvērtā veidā tas atgādina elegantu konsoli, savukārt atverot tas pārvēršas par pilnvērtīgu darba vietu ar bezvadu uzlādes iespēju viedtālruņiem. Galds tā īpašniekam sniedz iespēju ērti strādāt savās mājās, tajā pašā laikā esot apmierinātam ar mēbeles ārējo dizainu un viedajām funkcijām,» skaidro INTRANTE vadītāja.

Tikmēr galdi - transformeri radušies, pateicoties telpas ekonomijas vajadzībām. Tie ir apveltīti ar uzlabotu funkcionalitāti, un ir spējīgi mainīt ārējo veidolu, pēc tam atgriežoties sākuma stāvoklī. Žurnālu, darba vai pusdienu galds var mainīt gan savas virsmas izmēru, gan augstumu. Pie viena galda, mainot funkcijas, var ieturēt brokastis, vakarā iedzert tasi tējas, pavakariņot ar mīļajiem un pilnvērtīgi strādāt.

Foto: Publicitātes foto

«Mūsdienu tehnoloģijas un mēbeļu dizaina risinājumi ļauj individuāli pielāgot mēbeles, izvēloties sev vajadzīgo funkcijas risinājumu. Neparasti, oriģināli, ērti un vienkārši, bet pats galvenais – individualizēti,» priekšrocības uzskaita L. Freidmane.

Plašāku ieskatu gūsti INTRANTE sagatavotajā galerijā interjera un dizaina portālā Homer.lv!

Homer.lv iesaka:

BALTIJĀ LIELĀKAIS INTERJERA, DIZAINA PRIEKŠMETU UN APDARES MATERIĀLU TEMATISKAIS KVARTĀLS - DECCO CENTRS!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu