Karstākā interjera tendence – puķupodi uz statīva

Elza Apse
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pixabay

Mēbeles ar kājiņām pavisam noteikti nav nekas jauns vai pārsteidzošs, taču šobrīd teju vai neatņemama sastāvdaļa modernākajos interjera veikalos, salonos un žurnālos ir puķupodi ar kājiņām. Nomaini parastos telpaugu puķupodus pret augstiem puķupodiem ar kājiņām vai izgatavo tādus pats.

Telpaugi vienmēr ir bijuši populāri interjera dekori. Tomēr tas, kā augus izceļam uz apkārtējās istabas fona, būs noteicošais faktors, vai augi būs efekts vai defekts, proti, kur un kā tos novietosi. Liela daļa augu mīļotāju puķupodus liek uz palodzēm, taču pēc kāda laika uz šīs palodzes nav pat brīvas vietiņas, bet augu jūra saplūst un veido ne pārāk simpātisku skatu. Lielisks risinājums augu jūras izkliedēšanai ir puķupodu statīvi, kas savulaik bija visai populārs interjera objekts - šādi statīvi nebija retums 18. gadsimta savrupnamos Lielbritānijā. Arī mūsdienās telpaugiem vairs nav nepieciešama atsevišķa mēbele, uz kuras novietot podus, bet gan paši puķupodi uz statīviem var būt savdabīgs un moderns interjera objekts.

Šāda veida podu kājiņas radīs iespaidu, ka telpaugi atrodas uz ķebļa, turklāt tie neaizņems daudz vietas.

Pārstādi lielākos augus un novieto tos kādā no tukšajiem dzīvokļa stūriem - gan augs, gan arī mājas iekārtojums būs dzīvīgāks.

Piešķir telpai 50. gadu šarmu ar koka puķupodu statīvu.

Pagatavo puķupodu statīvus - to izgatavošana neprasa pārāk lielus izdevumus vai amatnieka talantu. Ņem talkā tievas vara caurulītes vai nelielus koka dēlīšus, nomēri poda diametru un sastiprini izejmateriālus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu