Idejas, kā mājokli vizuāli padarīt dārgāku

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

Lai mājokļa interjers izskatītos dārgs un moderns, nav jāiztērē neprātīgas naudas summas jaunām mēbelēm vai dekoriem. Ievēro vienkāršus un ekonomiskus principus, kas rada «dārgas mājas» efektu.

 
Foto: Pexels

Trīs – maģiskais interjera skaitlis

Trīs blakus novietotas vienādas sveces, trīs gleznas vai trīs lieli spilveni kopā radīs pārsteidzoši elegantu kompozīciju. Tā vietā, lai tukšās sienas aizpildītu ar vienu lielu gleznu, uz tās liec trīs gleznas vai bildes. Ja nespēj atļauties pie sienas karināt gleznas, liec paša izdrukātu bildi, kas sadalīta trijās daļās - uz lielāka formāta izdrukā savu iecienītāko fotogrāfiju, sagriez to trīs vienādās daļās, ierāmē parastos fotorāmjos un liec rāmjus vienu otram blakus tā, lai uz sienas veidotos veselā fotogrāfija.

 
Foto: Unsplash

Paplašini istabu

Nav noslēpums, ka plašākas telpas teju vai automātiski viesiem rada iespaidu, ka šā mājokļa saimnieks nav no nabadzīgā gala. Paplašināt telpu nemaz nav tik grūti – aizliec lielu spoguli aiz dīvāna vai virs tā, telpas iekārtošanai izmanto neitrālas un gaišas krāsas, bet grīdu apsedz ar lielu paklāju. Starp citu, lielu paklāju var izveidot ikviens – sašuj kopā vairākus, piemēram, četrus vienādus un pūkainus paklājus, lai neradītu aizdomas par paklāja transformācijām.

 
Foto: Pexels

Jo mazāk, jo labāk

Sīkumi un dažādi nejēdzīgi suvenīri bieži vien rada pretēju efektu – tie mājas interjeru padara lētu, turklāt uz tiem ātri rodas putekļi, kas vēl vairāk sabojā interjeru. Dārgāka mājokļa efektam izmanto minimālismu un plauktos izkārto pēc iespējas mazāk mantu – tikai dažas vāzes un vertikāli noliktas grāmatas, bet laukumu ap tām atstāj brīvu. Blakus plauktam noliec kādu gaišu atpūtas krēslu.

 
Foto: Unsplash

Izcel vienu no sienām

Pliekanas un vienādas sienas ir garlaicīgas, ja vien tās neizdekorē ar kādām skatienus tverošām gleznām vai attēliem. Piešķir interjeram «odziņu» un nokrāso vienu no istabas sienām kādā košākā krāsā, piemēram, smaragdzaļu vai jūras zilu. Tāpat līdzīgu efektu radīs tapetes siena – istaba acumirklī izskatīsies dārgāka un elegantāka.

 
Foto: Unsplash

Dabiskais pieskāriens

Apgaismo telpas ar dabisko apgaismojumu un izcel tos stūrus vai vietas, kuras visbiežāk apspīd saules gaisma. Savukārt, ja dzīvoklī vai mājā dienas gaisma nav retums, tās iekārtojumam izvēlies bēšas, baltas vai pelēcīgas mēbeles, kas izcels mājas dabisko dekoru – saules gaismu. Lai telpa nepazustu neitrālajās krāsās, izmanto kādus «kičīgus» dekorus, piemēram, melnbaltus zig-zag raksta spilvenus vai citus dekorus ar grafisku rakstu.

 
Foto: Unsplash

Pārsteiguma elements

Dārgākas mājas izskatam izmanto dažādus «pārsteiguma» elementus jeb neordinārus dekorus vai savdabīgus interjera izkārtojuma risinājumus. Piemēram, pie vienas no guļamistabas gaišajām sienām piestiprini koka vai polsterētas plāksnes, bet gultu novieto istabas vidū. Šāds izkārtojums radīs iespaidu, ka gultas galvgalis savienojas ar istabas sienu.

 
Foto: Unsplash

Eklektiski dekori

Telpās, kas ir ieturētas neitrālos toņos, ir īpaši svarīgi izcelt dažus dekorus vai stūrus ar ekscentriskiem dekoriem, piemēram, spilgtas krāsas spilveniem, košu atpūtas krēslu vai pledu ar ģeometriskiem rakstiem, kas uzklāts uz gaišas krāsas dīvāna. Nebaidies sakombinēt divu dažādu stilu mēbeles, piemēram, mūsdienīgu atpūtas krēslu ar pagājušā gadsimta 20. gadu art deco stila dīvānu, – ja tās savstarpēji saskan krāsu ziņā, tās labi izskatīsies arī, ja atradīsies viena otrai blakus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu