Interjera tendences 2019. gadā jeb kas mūs sagaida pēc gada

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Tā vien šķiet, ka 2018. gads sākās vēl pavisam nesen, taču jau tagad interjera dizaineriem ir skaidrs, kādas varētu būt dizaina tendences un pieprasītākās tehnoloģijas nākamajā gadā.

Melnas un matētas mēbeles vai dekori

Modes un dizaina tīkls «WGSN» jau šā gada sākumā atklāja, ka 2019. gada modes krāsa un tekstūra būs melns un matēts. Melnā krāsa vienmēr ir bijusi modē un apģērbu veikalu tīklos bez šīs krāsas neiztikt, savukārt interjera dizainā matēta melna krāsa būs kaut kas jauns, bet vienlaicīgi arī šiks un valdzinošs. «WGSN» skaidro, ka nākamajā gadā dekori, dažādi mājas piederumi, pat tapetes, sienu krāsas un mēbeles ar matētu un melnu virsmu kļūs ārkārtīgi populāras, tāpat starp nākamā gada tendencēm varētu būt matētas melnās krāsas kombinācija ar dažādiem metāliem, piemēram, zelta līnijām vai sudraba ielaidumiem. Šāds dizains padarīs mājokļa iekārtojumu dramatiskāku un izteiksmīgāku, kas ir pilnīgs pretstats pagājušā gada populārākajai krāsai - rožu rozā tonim, kas mājoklim piešķīra romantisku atmosfēru un vieglumu.

Spoguļi, kas pilda vairākas funkcijas vienlaikus

Līdz šim īpaši lielu pieprasījumu ir piedzīvojušas tā saucamās gudrās mājas tehnoloģijas jeb automatizētas mājokļa vadības sistēmas, kas kontrolē mājas drošību, temperatūru, apgaismojumu, atver un aizver aizkarus vai pat uzrauga ārdurvis. «WGSN» paredz, ka 2019. gadā populāri kļūs spoguļi, kuros ir integrētas mājas kontroles sistēmas. Tas nozīmē, ka drīzumā mājas komforta līmeni varēs kontrolēt, tīrot zobus no rīta, vai pēc sejas mazgāšanas sastādīt nākamās dienas grafiku.

Ilgtspējīgi audumi

Apvienojot moderno ar noderīgo, nākamā gada interjera dizaina tendencēs dominēs arī materiāli, kuru izgatavošanai nav izmantoti dzīvnieku valsts produkti, piemēram, āda vai zīds, kā arī šiem materiāliem ir jābūt pārstrādājamiem. «WGSN» apgalvo, ka 2019. gads interjera dizainā būs īstais laiks, lai apgāztu ierasto un darītu pretējo, - līdz šim populāros materiālus, kā aitādas paklājus, ādas dīvānus un zīda aizkarus, aizstās neīstās ādas un mākslīgais zīds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu