Vietas, kur tu pat neiedomātos līmēt tapetes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Viens ir skaidrs - tapetēm īstā vieta ir uz sienas, taču skaistas tapetes var izmantot arī citviet. Pēdējos gados modē ir nākušas tapetes ar lieliem zīmējumiem un izteiktiem rakstiem, kas lieliski izskatīsies ne tikai uz sienas, bet arī mēbelēm, nelielām sienas detaļām vai ap kamīnu.

Ar tapetēm izcel kāpnes

Izvēlies tapetes ar lieliem, izteiktiem zīmējumiem vai kontrastainiem ģeometriskiem rakstiem. Uz kāpnēm zīmējums sniegs sirreālu efektu - no dažādiem skatu punktiem tapetes raksts atšķirsies, bet tuvumā varēs manīt tapešu zīmējuma smalkākās nianses.

Tapetes iekšpus plauktiem

Atjauno garlaicīgu plauktu ar dažām tapešu strēmelēm - plaukta iekšpusē ielīmē tapetes. Dinamiskākam efektam izvēlies tapetes, kuras kontrastēs ar istabas sienu.

Košā kumode vai skapis

Nemet ārā vecu kumodi vai skapi, ja kāda no tā virsmām ir saskrāpēta vai krāsa laika gaitā ir izbalējusi. Noņem rokturus un ar tapetēm nolīmē mēbeles priekšējo daļu tā, lai uz durvīm vai atvilktnēm zīmējums sakristu. Ņem vērā - ja kumodei vai skapim ir izgrebtas detaļas vai to klāj nevienmērīga tekstūra, šis mēbeļu pārvērtību projekts nederēs.

Durvis - interjera odziņa

Izcel baltās un garlaicīgās durvis ar tapeti - durvju centrālajā daļā ielīmē tapeti, bet ārējo daļu atstāj neskartu. Līdzīgi var aplīmēt arī divviru durvis, taču būs jāievēro, lai sakrīt zīmējumi.

Virtuves košuma centrs

Izcel virtuves salu un tās malā ielīmē tapeti, taču lūko, lai tapete būtu pieskaņota virtuves iekārtai. Proti, izvēlies tapeti, kuras krāsas ir manāmas arī virtuves iekārtojumā, kā arī nebūtu ieteicams izvēlēties košu un rakstainu tapeti telpā, kurā jau dominē košas krāsas un rakstainas sienas vai mēbeles - šādā gadījumā vēl papildu tapete uz virtuves salas radīs ņirboņu gar acīm.

Tapetes aiz virtuves skapīšiem

Tikai retais uzdrošinātos līmēt tapetes aiz virtuves skapīšiem - aktīva rosība virtuvē bieži vien ir pie vainas, kādēļ virtuves sienas ātri vien kļūst netīras, kas savukārt pamatīgi saīsinātu dzīvi virtuves tapetēm. Tomēr, ja tapešu klātā siena ir paslēpta aiz organiskā stikla, tā būs viegli tīrāma un arī pēc ilgāka laika tapešu krāsas saglabāsies košākas.

Tapetes apkārt kamīnam

Kamīns parasti ir viesistabas centrālais objekts, tāpēc nenāks par ļaunu, ja to vēl izcels ar tapešu palīdzību. Izvēlies kamīnam un telpas pārējam interjeram pieskaņotas tapetes un izlīmē ar tām kamīna izvirzījuma daļu. Ja kamīns nav izvirzīts, tad to var norobežot ar dekoratīvajām līstēm un nolīmēt tapetes norobežotajā daļā.

Gleznas vietā tapete

Pāri palikušo dekoratīvo tapeti ierāmē lielāka izmēra fotorāmjos un novieto iepretim ar tapeti noklātajai sienai. Tapešu gleznu kompozīciju var veidot arī telpā, kuras sienas klāj vienmērīgi baltie toņi vai tapešu krāsām pieskaņoti toņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu