Futūristiskā mazmājiņa - paredzamās vannas istabu tendences 2019. gadā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Nu jau vairākus gadus vannas istaba vairs nav tikai tā telpa, kurā aiziet ātri noskaloties un atbildēt uz dabas saucieniem, - šī personiskā telpa ir vieta, kur izbaudīt vientulību, veikt dažādas spa un skaistumkopšanas procedūras un, protams, noskaloties. Arī nākamajā gadā vannas istabas saglabās savu personiskās telpas statusu, taču dažas no šā brīža populārākajām vannas istabas dizaina tendencēm nākamgad vairs nebūs sastopamas interjera dizaina žurnālos un katalogos.

 
Foto: Pexels

Vara vietā - tumšs metāls

Šobrīd vēl aizvien modē ir gaisīgi rozā toņi un tiem pieskaņotie vara akcenti, kas lieliski izskatās arī vannas istabās. Vara krāsas un imitācijas dvieļu āķīšus, spoguļu rāmjus, rotaslietu kastītes, ziepju dozatorus un pat ūdens maisītājus aizstās tumši un pat melni metāli, kas uz apkārtējās telpas fona radīs dinamiku un izcels konkrētus istabas stūrus. Tomēr, lai arī interjera dizaina tendences strauji mainās, tiek paredzēts, ka arī nākamgad vara krāsas pilnībā neizzudīs, taču tās vairs nebūs tik aktuālas kā šodien. Nākamais gads solās būt melnā un matētā gads, tādēļ modē varētu būt arī melnas un matētas vannas istabas iekārtas, piemēram, ūdens maisītāji, izlietnes, lampas un dušas uzgaļi.

 
Foto: Pixabay

Kompaktums

Viens no biežāk uzdotajiem jautājumiem, ko risina mūsdienu dizaineri, ir - kā efektīvi iekārtot mazus un šaurus mājokļus, nezaudējot funkcionalitāti un nepārbāžot tos ar mēbelēm un mantām? Neparedzamā pasaules urbanizācija teju vai piespiež dizainerus un arhitektus meklēt dažnedažādus risinājumus, kā mēbelēs apvienot vairākas funkcijas.

 
Foto: Ikea/Publicitātes foto

Kokmateriāls

Lai gan kokmateriāli nav izturīgi pret mitrumu, kas ir neizbēgama vannas istabas problēma, tomēr koka mēbeles un pat sienu faktūra varētu būt pat īpaši pieprasīta vannas istabas dizaina tendence nākamajā gadā. Jau šogad interjera dizainā ārkārtīgi populāras kļuvušas japāniskas interjera nianses, tāpēc, ņemot vērā augošo interesi par japāņu stila interjera dizainu, tiek lēsts, ka nākamgad šis stils pārņems vannas istabas. Līdztekus koka materiāla lietojumam vannas istabas dizainā visbeidzot no Japānas uz Rietumiem atceļos arī jaunākās vannas istabu tehnoloģijas un interjera risinājumi, piemēram, japāņu elektroniskie tualetes podi, jauni materiāli un to salikumi un vēl Eiropā nelietotas vannasistabas iekārtošanas metodes, piemēram, kokmateriāla apvienošana ar marmoru.

 
Foto: Pixabay

Neierastas krāsas un tekstūras

Atsaucoties uz pagājušā gada populārāko dizaina krāsu - gaisīgi rozā, arī nākamā gada vannas istabu tendencēs ir gaidāmas līdzīga spektra krāsas. Proti, paredz, ka arī nākamgad vannas istabu dizainā dominēs rozīgie toņi, taču šoreiz tie slieksies uz oranžajiem un laškrāsu. Līdzās oranži rozā pasteļkrāsas sienām dizaineri paredz, ka populāras kļūs jaunās top krāsas kombinācijas ar terazzo tekstūru, kā arī sienu un flīžu krāsas dabas toņos, piemēram, koku mizu brūnais, lapu zaļais, tumši zilais.

 
Foto: Unsplash

Flīžu rakstu dažādība

Ierastās taisnstūra formas flīzes un šobrīd populārās sešstūrainās flīzes nākamajā gadā papildinās vēl citi amizanti, neierasti un pat reibinoši flīžu izkārtojuma risinājumi un formas. Arī 2019. gadā būs aktuālas flīzes ar grafiskiem rakstiem, taču tās nu būs smalkākas, ar trauslākām kontūrlīnijām, bet to krāsas būs vienā tonī. Vēl modē būs tādas keramikas flīzes, kuru virsmu rotā 3D raksti. Tāpat popularitāti varētu iegūt flīzes ar savdabīgu formu, rakstu ģeometrisku formu saspēli vai matētās un glancētās virsmas kombinācijām. Prognozējams, ka nākamgad starp populārākajām flīžu formām būs dimanta, romba un trijstūra formas.

 
Foto: Unsplash

Jauni vannas dizaini

Šā gada interjera dizaina tendencēs dominē mēbeles un pat dekori, piemēram, puķupodi, ar kājiņām. Arī nākamgad šī tendence saglabāsies un vannas istabu dizainā atgriezīsies pagājušā gadsimta 20. un 30. gadu tendence - vanna ar kājiņām, taču šoreiz tās būs krietni stilizētākas. Savukārt no krāsu viedokļa - vannas vairs nav tikai baltās krāsās, nākamgad būs modē krāsainas, tumšu krāsu vai kombinētu divu toņu vannas. Bet vannu formu izvēlē būs izteikta dažādība - tās var būt gan apaļas, gan pat taisnstūra formas. Arī vannu dizainā būs jaušamas Japānas stila atblāzmas, piemēram, vannas ar koka galvgali vai plauktiņiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu