Interjera dizaina aktualitātes: Atskats uz «Salone del Mobile 2018»

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Inese Oboļeviča

Ik gadu aprīlī dizaina entuziasti un lietpratēji tiekas starptautiskajā interjera dizaina izstādē «Salone del Mobile», kas notiek Milānā. Uz «Salone del Mobile 2018» bija devusies arī latviešu interjera dizainere Inese Oboļeviča, kura labprāt sniedza ieskatu izstādes gaitā un savos novērojumos.

«Salone del Mobile» izstādē piedalās gan pasaules līmeņa, gan vēl slavu neiemantojuši mēbeļu zīmoli, bez kuru klātbūtnes nebūtu iedomājams mūsdienu interjera dizains. Viņi rāda savas jaunākās kolekcijas un to, ar ko viņi izceļas uz citu fona, tāpēc izstādi apmeklē prāvs pulks interjera dizaineru, arhitektu, kā arī dizaina entuziastu.

Izstāde, kā jau katru gadu, ilga sešas dienas. Tajā tika pārstāvēti vairāk kā 1800 dažādi zīmoli, kopā aptuveni 20 paviljonos. Šogad apmeklētāju skaits sasniedza teju 435 tūkstošus.

Foto: Inese Oboļeviča
Foto: Inese Oboļeviča

«Atbraucot no izstādes, emocijas bija daudzas un dažādas - likās, ka modē ir viss. Vajadzēja vairākkārt caurskatīt daudzos simtus izstādes bilžu, lai saprastu, kas tiešām ir šā gada aktualitātes. Tiem, kas vēl domā par to, vai ir vērts tērēt naudu un braukt uz tāda veida izstādēm, mana atbilde ir - noteikti! Jūs iegūsiet ļoti daudz pozitīvas iedvesmas un ideju telpu iekārtošanai, satiksiet daudz jaunu cilvēku un iepazīsiet dažādus zīmolus,» sacīja dizainere.

Pēc dizaineres domām, 2018. gada interjera dizaina aktualitāšu Top10 varētu būt šāds

1. Dabas krāsas - dažādas sarkanā, zilā, zaļā, brūnā toņa nokrāsas, pārsvarā dominē tumšie toņi. Retāk - melnas un baltas krāsas salikums.
2. Daudzi un dažādi pinuma raksti - no salmiem, koka, metāla, praktiski no jebkāda materiāla.
3. Nebaidīties miksēt dažādus materiālus un rakstus kopā.
4. Kokā vairāk dominē riekstkoks - ir pārsvarā visur. Metālos – zelts, kapars un melns metāls.
5. Dažādi marmora un akmens toņi - pelēkie, balts, terrazzo un zaļš.
6. Lieloties atvērto plauktu skapju aizmugurējām sienām ir izmantota āda, attēls, fototapete vai spogulis.
7. Pakāpeniski atgriežas sekciju plaukti ar iebūvēto bāru, TV un mūzikas aparatūru.
8. Lieli, modulējami, ērti dīvāni. Viss par un ap ērtumu, atpūšanos.
9. Smart tehnika – mēbelēs iebūvētas rozetes, bezvadu telefona lādēšanas ierīces, USB.
10. Panelējuma sienas, kur panelējumiem ir dažādi raksti. Arī panelējuma siena ar iebūvētu skapi tajā.

Foto: Inese Oboļeviča

Interjera dizaineres Ineses Oboļevičas ieteikumi, ja vēlaties apmeklēt šāda veida izstādes profesionālos nolūkos

• Ielādējiet telefonā SaloneDelMobile Milano mobilo aplikāciju un atzīmējiet, kurus zīmolus vēlaties redzēt. Caur aplikāciju varēsiet bildēt un bildi pievienot pie konkrēta showroom, tā būs vieglāk sašķirot, kurš ir kuram zīmolam.
• Obligāta nepieciešamība ir ērti apavi un drēbes, jo jāstaigā ir ļoti daudz.
• Noderēs arī mugursoma, lai varat paņemt līdzi dažādus katalogus un paraugus.
• Biļetes laikus pērciet internetā, jo uz vietas tās maksā ievērojami dārgāk. Interjera dizainere iesaka pirkt biļeti, kurā jau ir iekļauts transports, jo, lai nopirktu metro braukšanas biļetes izstādes laikā, ir jāstāv garā rindā.
• Rezervējiet naktsmājas laicīgi, jo, ja pērk mēnesi pirms, cenas ir graujoši augstas. I.Oboļeviča iesaka apmesties centra tuvumā, jo izstādes laikā katru vakaru notiek dažādi pasākumi, kurus apmeklē daudzi interjera dizaineri un arhitekti. Un, kā jau zinām, tieši pļāpājot nepiespiestā atmosfērā, rodas jauni kontakti un darījumi.
• Katru dienu pierakstiet savas pārdomas par redzēto. Tas palīdz neapmaldīties milzīgajā informācijas gūzmā un atcerēties svarīgāko arī pēc nedēļas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu