Nekustamo īpašumu eksperti atklāj, kā paaugstināt dzīvokļa vērtību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Pexels

No visām istabām virtuve ir tā telpa, kurai jaunie pircēji pievērš vislielāko uzmanību, un dažkārt pat neērts virtuves iekārtojums var būt par iemeslu, kādēļ dzīvokli neizdodas tik ātri pārdot. Pirms izliec pārdošanā savu māju vai dzīvokli, apsver domu par nelielu remontu tieši ēdamzonā un virtuvē. Lūk, pieci britu nekustamo īpašumu aģentu un pārdošanas speciālistu ieteikumi dzīvokļa vērtības paaugstināšanai.

Nomaini sienas un grīdas flīzes

Aptuveni puse no nekustamo īpašumu pircējiem pievērš uzmanību flīžu stāvoklim. Lai gan ir grūti noteikt, pēc kādām flīzēm un iekārtojuma alkst jaunais iemītnieks, tomēr flīzes pirms pārdošanas ir jānomaina. Vieglākā izeja no situācijas, kurā jaunais iedzīvotājs nav apmierināts ar mājas dizainu, ir veco flīžu nomaiņa pret gaišām vai neitrālām flīzēm - gaišas krāsas pieņems pat cimperlīgākie pircēji. Ja dzīvokļa pārdevējs nevar atļauties flīžu nomaiņu un esošās flīzes ir samērā labā stāvoklī, tās var nokrāsot, piemēram, grīdas flīzes un tās šuves nokrāso ar speciālu flīžu krāsu.

Uzstādi jaunu izlietni, ūdens maisītāju un rokturus

Izlietnes un ūdens maisītāji bieži vien ir tā virtuves daļa, kas vislabāk parāda, cik daudz un bieži tie ir lietoti, kā arī tur sakrājas netīrumi, baktērijas, vietām ūdens maisītāji sāk rūsēt. Lai neatbaidītu potenciālos pircējus ar šķietami maznozīmīgiem sīkumiem, tos ir nepieciešams nomainīt.

Atstāj iespaidu uz jaunajiem pircējiem ar jaunām darba virsmām

Ja virtuves skapīšu virsmas ir bojātas, tas var aizbiedēt jauno pircēju un sabojāt iespaidu par dzīvokli, pat ja pārējo telpu interjers ir spīdošs. Jaunajai skapīšu virsmai lūko pēc izturīga materiāla un pielāgo to apkārtējās telpas interjeram.

Iegādājies ilgtspējīgas, iebūvētas vai elektrību taupošas virtuves ierīces

Teju vai lielākā daļa pircēju uzreiz pamana, kādas ierīces atrodas jaunā dzīvokļa vai mājas virtuvē. Katrs savās jaunajās mājās vēlas strādāt ar ērtām un efektīvām ierīcēm, tāpēc jaunas, tehnoloģiski uzlabotas virtuves ierīces vai tehnika būs liels pluss, kas noteikti patiks potenciālajam iemītniekam. Ņem vērā - iebūvētās elektriskās plītiņas nomaiņa pret jaunu indukcijas plīts virsmu nebūs pārāk dārgs pasākums, un, ja tās būs vienā izmērā, tad nebūs arī jāuztraucas par virtuves virsmas transformācijām.

Pārliecinies, lai virtuvē būtu daudz vietas

Pircēji visaugstāk vērtē virtuves plašumu, skapīšus un citas vietas, kur novietot savus mantu krājumus. Ja dzīvokļa vai mājas virtuve ar plašumu un skapīšu daudzumu lepoties nevar, virtuvē novieto papildu trauku kumodi, plauktus, sienas skapīšus vai griestu plauktu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu