Materialitāte virtuvē: aktuāla kļūst matēta un dabas iedvesmota apdare

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šobrīd virtuvju apdares risinājumi piedāvā plašas iespējas dažādās cenu kategorijās, bet īpaši aktuāla kļuvusi matētu materiālu izmantošana. ARENS virtuvju ražotājs kopā ar dizaina biroja br.ook interior architecture vides dizaineri Ligitu Breģi un interjera arhitekti Baibu Rūķi piedāvā ieskatīties alternatīvā virtuves fasāžu apdares risinājumā ar matētu efektu – virsmas apstrādē ar struktūrkrāsu.

Dizaineri interjeru un mēbeļu izgatavošanā atgriezušies pie tādiem materiāliem, kas šķiet dabiskāki – patīkamāki acīm un pieskārienam," stāsta Ligita Breģe. Matētās virsmas rada siltumu un mājīguma sajūtu. No jaunākajiem materiālu tehnoloģiskajiem risinājumiem šādu iespēju sniedz FENIX NTM® nanomateriāls, kas ir izteikti matēts ar samtainu faktūru un pat antibakteriālām īpašībām. Tomēr šis materiāls ir augstas cenu kategorijas, tāpēc ARENS piedāvā arī pieejamāku risinājumu – speciālu struktūrkrāsu. Vizuālais iespaids būs līdzīgs kā nanomateriālam, bet lietošanas ziņā tas būs kā standarta krāsojums. Uz struktūrkrāsas nepaliek pirkstu nospiedumi, un kopšana ir tāda pati, kā visām krāsotām virsmām. Salīdzinājumā ar klasisko pusmatēto krāsas pārklājumu, ar struktūrkrāsu klātai virsmai ir smalka graudainība, kas dod matēto efektu. Šo apdares veidu var klāt uz jebkura frēzējuma MDF profiliem un tonēt jebkurā NCS krāsu skalas tonī, kas paver plašas materiālu kombināciju iespējas. Matētās virsmas rada cēlāku iespaidu nekā ierastais krāsojums, un kombinācijā ar akmens, koka un metāla virsmām vai detaļām ir iespējams panākt ekstraordināru koptēlu. Tā kā krāsa ir paredzēta mēbeļu izgatavošanai, tā ir piemērota ne tikai virtuvēm, bet arī viesistabas un vannas istabas mēbelēm.

ARENS

Foto: Publicitātes foto

Virtuve ir vieta, kur socializēties, tāpēc tā ir ienākusi mūsu dzīvojamā telpā un kļūst par platformu dažādām aktivitātēm. Līdz ar atvērto plānojumu virtuvju dizains ir kļuvis patīkamāks, siltāks un iedarbojas uz visām cilvēka maņām. Virtuves mēbeles ir kā dārgumu lādītes, kurās apslēpti tehnoloģiju sasniegumi, kas atvieglo modernā cilvēka ikdienu. Un mūsdienās cilvēki vairāk kā jebkad vēlas veidot tādus mājokļus, kas atspoguļo viņu dzīvesstilu, vērtības un kultūru, tāpēc svarīgi ir atrast līdzsvaru starp izteikti ekspresīviem elementiem un fonu, uz kā tiem izcelties. "Struktūrkrāsas virsma ir "audekls" – tā ir pamats, uz kā likt dažādus akcentus, un tā ļaus tiem izskatīties īpašiem.

Struktūrkrāsas virsma ir «audekls»

Arī krāsu izvēles ziņā šis apdares risinājums ir pateicīgs, jo matējums ļauj saskatīt tās piesātinājumu, būs mazāk atspīdumu un varēs izbaudīt iecerētās krāsas būtību. Īpaši aktuāli šobrīd ir dūmakaini pasteļtoņi zilā, zaļā, pūderrozā un zemes toņu variācijās. Arī pelēkais iegūst dažādas nokrāsas – tādējādi krāsa nav tik aktīva, bet piešķir virtuves koptēlam elegantu individualitāti. Jebkurā gadījumā virtuves krāsas tonim jābūt harmonijā ar pārējo interjera paleti.

Dizaineri atgriežas pie dabas iedvesmotiem interjeru risinājumiem gan materiālu, gan krāsu ziņā. Tas gan nenozīmē, ka visiem materiāliem ir jābūt dabīgiem, bet svarīga ir to savstarpējā saspēle, dažādība faktūrās, toņos un kāds pārsteiguma moments," norāda br.ook interior architecture dizaineres.

Homer.lv

Jauni, aktuāli dizaini, izdevīgas cenas un īpaši piedāvājumi Apskati Homer.lv kampaņas piedāvājumus un iedvesmo savu mājokli pavasara pārvērtībām!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu