Piemirstā pērle: Finley Quaye «Even After All» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Turpinām rubriku «Piemirstā pērle», kurā atskatāmies uz savulaik populāriem un vienlaikus muzikāli augstvērtīgiem popmūzikas ierakstiem, kas laika gaitā nepelnīti piemirsti.

Finley Quaye «Even After All» (singls)

(Sony)

12/12

1997.gads - laiks, kad Apvienotajā Karalistē ar lielu blīkšķi atgriežas brāļi Galaheri un viņu trešais un, kā vēlāk izrādīsies, beigu sākuma priekšvēstnesis - albums «Be Here Now». Radiohead izdod «OK Computer», bet pusaudžu meitenes pārņēmusi «The Spice Girls» epidēmija. U2 dodas «Pop» virzienā, bet kaut kur okeāna otrā pusē tiek nošauts reperis Notorious B.I.G..

Finley Quaye "Even After All" singls
Finley Quaye "Even After All" singls Foto: Publicitātes foto

Tam visam pa vidu jaunu albumu «Maverick a Strike» klajā laiž 23 gadus vecais ganiešu izcelsmes skotu mākslinieks Finlijs Kvejs (Finley Quaye) un pirmajās nedēļās gūst ievērojamus komerciālus panākumus. Vēlāk arī «Brit Awards» balvu. Par hitiem kļūst Boba Mārleja «Sunday Shining» versija un arī šī dziesma - «Even After All», kas vēl šodien izklausās tikpat svaigi un uzlādējoši kā pirms 13 gadiem.

Pats Finlejs turpina muzicēt arī šodien, taču daudz par viņa radošajām gaitām mūzikas prese nestāsta.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu