Laura Veirs «July Flame» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Laura Veirsa (Laura Veirs) laiž klajā jaunu studijas albumu, kura nosaukums «July Flame» radies, tirgū skatoties uz kādu apelsīnu kasti.

Laura Veirs «July Flame»

(Bella Union)

10/12

Amerikāņu folkmūzikas dziesminiece no Kolorādo sniegotajām virsotnēm vienmēr iedvesmu savām dziesmām smēlusies dabā, arī šis ieraksts nav izņēmums. «July Flame» ir noskaņām bagāts, ainavisks skaņu ieraksts, kas balstās uz Veirsas lieliskajām melodijām un dzidro kā pavasara strauts vokālu.

Kā atzīst pati Laura, šoreiz jaunās dziesmas nav nākušas tik viegli kā citus gadus, nācies pat izmainīt pašas uzstādīto radošo grafiku - izdot jaunu albumu ik pēc pusotra gada. Dziedātājas iepriekšējais veikums «Saltbreakers» izdots gandrīz pirms trīs gadiem. Pēc «Saltbreakers» Laura esot sacerējusi apmēram 80 jaunas dziesmas, taču tikai 15 no tām šķitušas pieņemamas un albumam atlasītas tikai 13.

Laura Veirs "July Flame"
Laura Veirs "July Flame" Foto: Publicitātes foto

Arī šis ieraksts tapis sadarbībā ar ilggadējo partneri - bundzinieku un producentu Takeru Martinu (Tucker Martine), kas strādājis ar «The Decemberists», «Built To Spill» u.c. Ierakstā Veirsai palīdzējuši arī agrākie pavadošās grupas mūziķi, kuri gan šobrīd katrs aizņemti ar saviem projektiem. «The Tosca Quartet» atbildīgi par stīgu aranžējumiem (īpaši skaisti skaņdarbā «Sleeper In The Valley»), savukārt kā viesmākslinieks albumā dzirdams «My Morning Jacket» līderis Džims Džeimss (Jim James), kurš iedziedājis fona vokālu pāris dziesmās.

Gluži kā citi dziedātājas albumi, arī «July Flame», kā ierasts, ir lielisks. Īpaši gribētu izcelt plates tituldziesmu.

«Can I call you mine? Can I call you mine?»

Izdošanas datums - 11.01.2010.


Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu