These New Puritans "Hidden" (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Austrumanglijas roka kvartets "These New Puritans" savā otrajā studijas albumā devies ekstrēmu eksperimentu virzienā.

These New Puritans "Hidden"

(Domino)

6/12

Jā, šādu pavērsienu grupas daiļradē tiešām negaidīju. Kādā no nesenajiem grupas paziņojumiem, ka jaunajā ierakstā būs dzirdamas japāņu Taiko bungas, pūtēju grupa, bērnu koris u.c. ambiciozi brīnumi, jau varēja nojaust, ka topošais "Hidden" būs savādāks par lielisko debiju "Beat Pyramid". Tomēr rezultātā pārmaiņas ir milzīgas ... ja godīgi, tad pēc pirmās noklausīšanās reizes biju pamatīgi vīlies. Tāds esmu arī tagad, kaut vairākas reizes esmu mēģinājis klausīties šo plati un atrast tur ko interesantu.

Albums liekas smagnējs, pārblīvēts ar dažādiem liekiem instrumentiem, arī n-tās asociācijas ar amerikāņu minimālismu (Stīvu Reihu) vairs nešķiet labs stils. Tas, kas mani saistīja šīs grupas vitālajā un, labā nozīmē, greizajā debijas albumā, šeit ir zudis. It kā jau saprotami - grupas gados jaunais līderis Džeks Bārnets (Jack Barnett) vēlējies īstenot kādas savas jaunās ambīcijas, augt, uzlēkt augstāk un parādīt visai pasaulei, ka viņš ir atklājis arī savādāku, dziļāku mūziku, taču rezultāts, manuprāt, ir sanācis stipri viduvējs.

These New Puritans "Hidden"
These New Puritans "Hidden" Foto: Publicitātes foto

Jā, platē ir interesantas vietas, daži interesanti muzikāli fragmenti, taču kopumā pilnvērtīgas un baudpilnas peldes vietā jūtos tikai samērcējis kājas pirkstiņus. Katrā ziņā kvalitatīvas eksperimentālas mūzikas meklējumos tad labāk izvēlos kādu "ECM" vai "Winter and Winter" izdevumu.

Minēto albumu producējis grupas līderis Džeks Bārnets un producents Greiems Satons (Graham Sutton) no izcilās britu postroka grupas Bark Psychosis. Ierakstā dzirdams arī Čikāgas/Mičiganas/Ņujorkas elektroniskā trio Salem dziedātājas Heteres Marlatas (Heather Marlatt) vokāls.

These New Puritans ir četri jauni cilvēki; dvīņubrāļi Džordžs un Džeks Bārneti, Tomass Heins (Thomas Hein) un Sofija Džonsone (Sophie Sleigh-Johnson). Grupas nosaukums aizgūts no leģendārās britu grupas The Fall dziesmas "New Puritan".

Izdošanas datums - 18.01.2010.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu