The Irrepressibles "Mirror Mirror" (4)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Dresden Dolls", "Baby Dee" un "Antony and the Johnsons" mūzikas cienītājiem šogad savam ierakstu plauktam jāpievieno šis - "The Irrepressibles" albums "Mirror Mirror".

The Irrepressibles "Mirror Mirror"

(V2/Coop)

8/12

Londonas ekstravagantais desmit cilvēku orķestris "The Irrepressibles" ar harismātisko līderi un dziesmu autoru Džeimiju Makdermontu (Jamie McDermot) vizuāli atgādina kādu ceļojošā cirka trupu. Pagājušā gada EP "From the Circus to the Sea", ko papildināja režisores Šelija Lovas (Shelly Love) vizuāli krāšņais cirka motīvu DVD, tikai paspilgtina šo asociāciju.

The Irrepressibles "Mirror Mirror"
The Irrepressibles "Mirror Mirror" Foto: Publicitātes foto

Muzikāli Makdermonta falsets jau pēc pirmajiem akordiem rada nepārprotamas līdzības ar Antony and the Johnsons dīvu Antoniju Hegartiju (Antony Hegarty). Ievadošais "My Friend Joe is a Crazy Bitch" ("My Friend Joe") ir viens no plates spēcīgākajiem skaņdarbiem.

The Irrepressibles skanējuma pamatā kamermūzikai raksturīgi instrumenti - vijoles, čells, alts, klavieres arī klarnete, oboja un vibrofons. Pats Makdermonts spēlē akustisko ģitāru. Mūzikas apskatnieki pie grupas ietekmēm min 1960.gadu grupu "Bonzo Dog Doo Dah Band" un roka īpatni Skotu Volkeru (Scott Walker).

Diemžēl atšķirībā no Antonija The Irrepressibles galvenais trumpis nav pati mūzika (tā, protams, ir gana skanīga, taču tikai gana...), izņemot varbūt vienīgi lielisko "My Friend Joe", taču grupa piesaista ar savu vizuālo tēlu, koncertšovu (līdzīgi kā The Tiger Lillies) un droši iederētos jebkurā Labas mūzikas festivālā.

The Irrepressibles
The Irrepressibles Foto: Publicitātes foto

Grupa izveidojusies 2002.gadā un ar saviem vizuāli interesantajiem priekšnesumiem viesojusies daudzās eksotiskās koncertzālēs visā pasaulē - romiešu amfiteātrī Barselonā, "Baroque Baroque" izstādē V&A (Victoria and Albert Museum) muzejā u.c.

Karnevāls, kabarē, ekstravagants, grezns, cirks ... tie ir tikai daži no vārdiem, kas nāk prātā, raksturojot The Irrepressibles.

Izdošanas datums - 14.01.2010.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu