Beach House "Teen Dream" (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ klajā nāk jauns Baltimoras sapņu popa dueta "Beach House" studijas albums "Teen Dream". Šogad - pagaidām viens no vērtīgākajiem ierakstiem.

Beach House "Teen Dream"

(Sub Pop)

11/12

Ja šā albuma pēdējās 30 minūtes būtu tikpat skanīgas kā pirmās 20, tad "Teen Dream" droši būtu jau priekšlaicīgi kronējams par 2010.gada labāko albumu. Diemžēl tā nav, bet liels paldies franču izcelsmes dziedātājai Viktorijai Legrānai (Victoria Legrand) un Baltimoras iedzīvotājam Aleksam Skalijam (Alex Scally) par šīm maģiskajām plates pirmajām četrām kompozīcijām - 1. "Zebra" (4:51), 2. "Silver Soul" (4:53), 3. "Norway" un 4. "Walk in the Park" (5:25). Iespējams, ņemot vērā pagājušā gada tendenci, šis albums tomēr kļūs par vienu no šā gada stūrakmeņiem.

Beach House "Teen Dream"
Beach House "Teen Dream" Foto: Publicitātes foto

Protams, nekas jauns šeit spēlēts netiek. Beach House viegli sapņainais skanējums apvieno kaut ko no Band Of Horses, Fleet Foxes, My Bloody Valentines, Yo La Tengo u.tml., taču, ja divi iepriekšējie dueta albumi bija vairāk formas upuri, tad šis darbs paplašināts ar spēcīgu un saturisku melodiju. Ne velti kādā nesenā intervijā Fleet Foxes solists Robins Peknolds (Robin Pecknold) atzinies, ka jaunais Beach House albums ir viens no viņa pēdējo mēnešu favorītiem (abas grupas tiek izdotas vienas izdevniecības apgādā un priekšlaicīgi var noklausīties savu kolēģu radīto).

Galvenais grupas spēks slēpjas franču komponista Mišēla Legrāna radinieces (tā runā...) Viktorijas balsī, kura, tā pavirši klausoties, pamatīgi atgādina Band Of Horses Bena Bridvela (Ben Bridwell) vokālu. Dziedot zemākā reģistrā, savukārt rodas asociācijas ar stila ikonu Marianu Feitfulu - zems, piesmacis, vienlaikus līdz kaulam jaudīgs dziedājums.

Īpaši albuma vajadzībām katrai dziesmai grupa radījusi arī videoversiju (skat. video).

Grizzly Bear (starp citu, Viktorija dzirdama puišu pēdējā albumā), Fleet Foxes un Band Of Horses faniem - obligāta klausāmviela!

Izdošanas datums - 25.01.2010.

Beach House "Silver Soul" from Sub Pop Records on Vimeo.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu