Surfer Blood «Astro Coast» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Draugi, ja britu «Delphic» titulu «gada labākais debijas albums» spēja nosargāt varbūt tikai vienu dienu, tad Floridas jaunekļiem «Surfer Blood» (daloties ar «The Soft Pack») tas varētu izdoties krietni ilgāk.

Surfer Blood «Astro Coast»

(Kanine)

10/12

Atceros 2000.gadu un savas sajūtas un atmiņas par šķietami senajiem 1980.gadiem. Klāt jauns gadu desmits un šodien -

deviņdesmitie ir jaunie astoņdesmitie

. Lūk, arī kārtējās 1990.gadu nostalģijas vēsmas - Vestpalmbīčas Surfer Blood.

«Es pārsvarā klausījos Pavement, Bedhead, Yo La Tengo,» kādā intervijā atklāj grupas dziedātājs un ģitārists Džons Pitss (John Paul Pitts). «Šīm grupām ir liela ietekme uz manu ģitāras spēles manieri.»

Mūzikas prese «ietekmju un asociāciju grozā» iemet vēl Built to Spill, Shins, Weezer, Pixies, The Beach Boys un 1960. gadu sērfroku, un maltīte ar nosaukumu «Astro Coast» ir mūsu priekšā. Arī es, izaudzis ar visām minētajām grupām, varu tikai ieteikt šo gardo muzikālo kumosu nobaudīt...

Surfer Blood "Astro Coast"
Surfer Blood "Astro Coast" Foto: Publicitātes foto

Pirmās jūsmīgās atsauksmes par grupu, kas izveidojusies tikai 2009.gadā (pirmsākumi meklējami 2006.gadā) daudzos blogos lasāmas jau pēc veiksmīgā starta CMJ (College Music Journal) mūzikas festivālā. Tur puiši sešās dienās nospēlēja veselus 13 koncertus. Labus vārdus par Surfer Blood daudz kur presē minēja arī grupas čomi - Bruklinas grupa The Drums, un vārdu pa vārdam ziņas par grupu izplatījās. Šogad grupa piedalās arī mūzikas konferencē SXSW, kur ieplānojusi tikai ... septiņus koncertus.

Grupas galvenie ieroči ir lieliskas melodijas, ausij tīkamas, dzīvas, sulīgas ģitāras un hallēts, gaisīgs vokāls, kas īpaši izceļas aktuālajā singlā «Swim» (skat. video).

Izdošanas datums - 19.01.2010.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu