Yeasayer "Odd Blood" (5)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Klāt viens no šā gada interesantākajiem rokmūzikas ierakstiem - Bruklinas kolektīva Yeasayer otrais studijas albums "Odd Blood".

Yeasayer "Odd Blood"

(Secretly Canadian)

10/12

Līdzīgi kā 2007. gada debija "All Hour Cymbals", arī šis ieraksts nemaz tik viegli uzreiz "rokās nedevās". Jā, divi galvenie jaunās plates singli - jau zināmais "Ambling Alp" (kā bezmaksas mp3) un jaunais "O.N.E." ir viegli uztverami labas, eksperimentālas popmūzikas paraugi, taču viss atlikušais muzikālais materiāls pieprasīja nelielu papildu iedziļināšanos. Vismaz man... Katrā ziņā šis ieraksts neliecina par grupas vēlmi doties "pop" virzienā, drīzāk, līdzīgi kā kolēģi "Animal Collective", vīri jauno albumu centušies veidot nedaudz demokrātiskāku un klausītājam pieejamāku.

Yeasayer "Odd Blood"
Yeasayer "Odd Blood" Foto: Publicitātes foto

Lai ierakstītu jauno plati, grupa bija noīrējusi kādu vecu meža savrupmāju Vudstokas apkaimē (vairāk skat. video) un galarezultātā no meža iznākusi ar 10 jaunām kompozīcijām, ko klajā laidusi mūzikas izdevniecība "Secretly Canadian".

Yeasayer galvenais nervs jeb enerģētiskais centrs, manuprāt, ir vokālista Krisa Kītinga (Chris Keating) dziedājums. Jau pagājušogad nespēju beigt jūsmot par lielisko Kītinga un britu elektroniķu Simian Mobile Disco sadarbību singlā "Audacity of Huge" - arī tur skaņdarbu uzlādēja kaismīgais un straujais Kītinga vokāls "par Džeimsa Džoisa autogrāfu un Deimiana Hērsta telefonu". Savas vokālās dotības Kītings plaši izmantojis arī jaunajā "Odd Blood", variējot no Bee Gees vai Scissor Sisters falsetiem ("I Remember") līdz Fever Ray raksturīgiem apstrādātiem balss efektiem (ievadošajā "The Children").

Ierakstā izmantots plašs perkusiju klāsts (arī grupas pirmajam albumam raksturīgie afrikāņu ritmi), īpaši interesanti izvēlēti bungmašīnu tembri - plaši un vienlaikus elektroniski, gluži kā 1980.gadu hārdroka un poproka ierakstos. Īpaši pārdomāta ir arī sintezatoru tembru izvēle. Kā atklāj paši grupas dalībnieki, skaņdarbā "Love Me Girl" centušies integrēt kaut ko no 1990.gadu eirodensa "Real McCoy" un "Haddaway".

Saturiski dziesmas veltītas dažādām tēmām -  1930. gadu itāļu bokseriem, seksam svētdienās, alkoholismam un narkobaroniem u.c.

Labs albums un interesanta klausāmviela.

Izdošanas datums: 08.02.2010.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu