Pantha Du Prince "Black Noise" (11)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Hamburgas tehno mūzikas meistars Hendriks Vebers (Hendrik Weber) jeb projekts "Pantha Du Prince" pēc brīnišķīgā 2007. gada "This Bliss" atgriežas ar jaunu studijas albumu "Black Noise".

Pantha Du Prince "Black Noise"

(Rough Trade)

10/12

Lai smeltos iedvesmu un ierakstītu naturālas apkārtējās vides, dabas skaņas un trokšņus (tā dēvētos "field recordings"), Vebers devies uz Šveices Alpiem, kur kopā ar citiem domubiedriem iemūžinājis neskaitāmas interesantas skaņas, kuras arī caurstrāvo šo brīnišķīgo minimal techno skaņuplati.

Albuma nosaukums "Black Noise" (skaņa, kas cilvēka ausīm nav dzirdama, proti, klusums) un plates vizuālais noformējums vedina uz apcerīgām pārdomām. Ieraksts it kā aicina aizvērt aizkarus, acis, apgulties un vizualizēt kādu skaistu sniegotu kalnu ainavu, kas bagāta ar baltu, vizuļojošu sniegu, mirdzošu kalnu ezera virsmu... "Black Noise" nav elektroniskās deju mūzikas albums tā tradicionālā izpratnē (proti, albums, kura pavadībā var ballēties līdz 3:00 naktī), tas ir atslodzes mūzikas (pretēji negatīvā nozīmē lietotajam "chill-out") paraugs šā vārda labākajā nozīmē

Pantha Du Prince "Black Noise"
Pantha Du Prince "Black Noise" Foto: Publicitātes foto

Muzikāli vieglus, pulsējošus elektroniskus bītus, kas vijas cauri gandrīz visam albumam, bagātīgi dekorē dažādi zvanu un afrikāņu sitamo instrumentu dekori. Pēdējie divi skaņdarbi "Im Bann" un "Es Schneit" savukārt ir vairāk atmosfēriski, ambienti, bez izteikta bīta.

Viens no svarīgākajiem jauninājumiem ir divu viesmākslinieku klātbūtne, īpaši jāmin viens no tiem - Baltimoras popfolka apvienības "Animal Collective" dalībnieks Panda Bear jeb Noa Lenoks (Noah Lennox). Viņa balss (balsis) dzirdama skaņdarbā "Stick To My Side". Otrs viesmūziķis - LCD Soundsystem un !!! ģitārists Tailers Poups (Tyler Pope) (skaņdarbā "The Splendour").

Skaņdarbu saraksts:

01. Lay In A Shimmer
02. Abglanz
03. The Splendour
04. Stick To My Side
05. A Nomad’s Retreat
06. Satellite Snyper
07. Behind The Stars
08. Bohemian Forest
09. Welt Am Draht
10. Im Bann
11. Es Schneit

Izdošanas datums - 08.02.2010.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu