Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra "Kollaps Tradixionales" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr apjomīgais Džoanas Ņūsomas 3CD vēl nav gatavs nonākt TVNET Mūzikas albumu apskatu slejās, piedāvāju ieskatu kanādiešu simfoniskā postroka apvienības "Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra" jaunākajā studijas darbā.

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra "Kollaps Tradixionales"

(Constellation)

7/12

Kopš vilšanās pēdējos ierakstos, īpaši 2005.gada "Horses in the Sky", 2008.gada albumu "13 Blues for Thirteen Moons" vairs nespēju uztvert kaut ar nelielu sajūsmu. Arī minētā gada koncerts Rīgā "Grīvas mēbelēs" bija tikai kā retrospektīvs atskats uz to, kas kādreiz bija A Silver Mt. Zion. Tā, protams, tikai mana pieredze, manas atmiņas...

Kopš grupas līderis Efrims Menuks (Efrim Menuck) sācis biežāk dziedāt, kopš trauslas simfoniskas muzikālas ainavas (agrīnās Arvo Pērta ietekmes) nomainījis smagnēju roka ģitāru fons un piecu minūšu garas dziesmas, Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra vairs nav tie, kas viņi bija pirms desmit gadiem, kad "He Has Left Us Alone but Shafts of Light Sometimes Grace the Corner of Our Rooms…" likās skaistākais un jaudīgākais ieraksts pasaulē. Jā, viss mainās, arī mūzika, taču visstraujāk izzūd tas, ko mēs dēvējam par "šeit un tagad", un toreiz 2000.gadā šis "šeit un tagad" un A Silver Mt. Zion bija rakstāms ar lielajiem burtiem.

Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra "Kollaps Tradixionales"
Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra "Kollaps Tradixionales" Foto: Publicitātes foto

Divus no jaunajā studijas ierakstā iekļautajiem skaņdarbiem, starp citu, dzirdējām arī Rīgā - ievadošo 15 minūšu garo "There Is A Light" un divdaļīgo "I Built Myself A Metal Bir" (skat. video) un "Fed My Metal Bird The Wings Of Other Metal Birds".

Jaunais albums ierakstīts Monreālas "Hotel2Tango" studijā jaunā sastāvā - pie bungām Eriku Kravenu (Eric Craven) nomainījis Deivids Peiants (David Payant) un septiņu cilvēku komanda sarukusi līdz pieciem. Ierakstā piedalījušies arī vairāki viesmūziķi.

Muzikāli "Kollaps Tradixionales" daudz neatšķiras no iepriekšējiem albumiem (tiesa, tas ir salīdzinoši veiksmīgāks), varbūt šoreiz albumā iestrādātas izjustākas liriskās atkāpes un balanss starp roku un neroku ir veiksmīgāks, taču Menuka "izmisušais" dziedājums neļauj tā pa īstam pacelties spārnos... 

Skaistākais muzikālais fragments - no 10:30 minūtes līdz 11:30 skaņdarbā "There Is A Light"  ... bet arī tikai tāpēc, ka rodas patīkamas asociācijas ar "Low".

Dziesmu saraksts:

1. There Is A Light

2. I Built Myself A Metal Bird

3. I Fed My Metal Bird The Wings Of Other Metal Birds

4. Kollapz Tradixional (Thee Olde Dirty Flag)

5. Collapse Traditional (For Darling)

6. Kollaps Tradicional (Bury 3 Dynamos)

7. Piphany Rambler

    Izdošanas datums - 08.02.2010.

    Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

    Tēmas

    Nepalaid garām!

    Uz augšu