Marina & The Diamonds «The Family Jewels» (15)

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ja šāda izskatīsies un izklausīsies nākotnes popmūzika, man nav nekas iebilstams. Esi laipni aicināta, Marina!

Marina & The Diamonds "The Family Jewels"

(679)

9/12

Ikgadējā BBC ekspertu aptauja "Sound of" pēdējos gados Apvienotajā Karalistē veic labu darbu, izceļot kādus jaunus mazpazīstamus vārdus, kurus dabiskā veidā (ne ar TV šovu palīdzību) atklājuši mūzikas žurnālisti, industrijas talantu "vervētāji" un citi ar mūziku uz tu esoši cilvēki. Patiesībā ir sākusies sīva cīņa par popmūzikas troni - no vienas puses Saimona Kovela kūrētie talantu šovi "iebaro" tautai tādus "rūpnieciski tapušus" talantus kā JLS, Leona Luisa (Leona Lewis) un Aleksandra Bērka (Alexandra Burke), no otras puses minētais "Sound of" preses uzmanības centrā izvirza tādas jaunas un muzikāli interesantas parādības kā Florense Velša un La Roux.

Ja tava grupa nav nedz vienā, nedz otrā kategorijā, tad gūt panākumus ir ļoti grūti ... pagājušogad tas izdevās The XX, Piksijai Lotai (Pixie Lott) un vēl dažiem - pārējo mūzikas masu veidoja "prece" no ASV ar Lady Gaga priekšgalā.

Marina & The Diamonds "The Family Jewels"
Marina & The Diamonds "The Family Jewels" Foto: Publicitātes foto

Šogad, pateicoties "Sound of" sarakstam, esam jau uzzinājuši par Delphic, Eliju Goldingu (Ellie Goulding) un tagad arī šo dāmu - Marinu Lambrini Diamandis jeb projektu Marina & The Diamonds.

Jā, protams, mana pirmā reakcija bija šāda: "Florence and the Machine, Elizabeth And The Catapult ... tagad arī Marina and the Diamonds ... tas tiešām vairs nav asprātīgi!" Pati 24 gadus vecā grieķu izcelsmes velsiete (tēvs grieķis, māte - velsiete) skaidro, ka "The Diamonds" ir viņas grieķiskā uzvārda Diamandis tulkojums un apzīmē nevis viņas pavadošo grupu (kā Florence and the Machine), bet gan fanus. Lai tā būtu, taču ir skaidrs, ka mūzikas biznesā valda tendences un šobrīd ir aktuāli nodēvēt savu projektu šādi.

Ko tur pārmest, ja arī mēs Latvijā ar dažu gadu starpību iepazīstam līdzīgi nodēvētas grupas "Caffe", "Cacao", Latte" un dziedošajās "fabrikās" iepazīstam latviešu jaunos "talantus", kas sevi dēvē dažādos angliskos pseidonīmos - Candy, Eddy, Jenny u.tml.

Tātad, kad 18 gadu vecumā Marina pārcēlās no dzimtās Velsas (Abergavenny) uz dzīvi Londonā, sākās jaunās mākslinieces ceļš uz skatuvi. Apguvusi dziedāšanas un klavierspēles prasmes (pirms tam Marina nepazina pat notis), Marina sākusi mājās ierakstīt savas pirmās dziesmas. 2007.gadā parastā CD-R matricē izdots pirmais ieraksts, ko ar "Myspace" starpniecību izdevās pārdot 70 eksemplāros. Drīz par Marinu ieinteresējās mūzikas izdevniecība "Neon Gold Records" un vēlāk arī "Warner" paspārnē esošā "679 Recordings", kas izdod "Little Boots", Annie u.c. inteliģentās popmūzikas mākslinieku ierakstus.

Beidzot šonedēļ klajā nāk dziedātājas debijas albums "The Family Jewels", kurā iekļautas 13 dziesmas, to skaitā jau agrāk izskanējušie skaņdarbi "Mowgli's Road", "I Am Not a Robot" un šobrīd aktuālais singls "Hollywood", kas ir sarkastisks skatījums uz komercializēto Ameriku un ir viens no plates spēcīgākajiem skaņdarbiem (skat. video). Kā producenti un dziesmu līdzautori pieaicināti Liam Howe (Ex-Sneaker Pimps), Biff Stannard (Kylie Minogue), Greg Kurstin (The Bird and the Bee) un Pascal Gabriel.

Pirmās asociācijas "Siouxsie Sioux" + "Shakespear's Sister" (1980.gadu popgrupa) + Regina Spektore (Regina Spektor) + ... Keitija Perija.

Labākās dziesmas: "Hollywood", "Mowgli's Road" un "Shampain".

Izdošanas datums - 22.02.2010.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu