Chew Lips "Unicorn" (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

1980.gadu elektropopa renesanses lavīna kļūst arvien lielāka un lielāka...

Chew Lips "Unicorn"

(Kitsuné)

8/12

Šis Dienvidlondonas trio Chew Lips izveidojies tikai 2008.gada sākumā (grupas pirmais koncerts datējams ar 2008.gada maiju) un ātri nokļuva dažādu mūzikas izdevumu "nākotnes atklājumu" sarakstos. Daudz grupai palīdzējis prominentais radio dīdžejs Stīvs Lamaks (Steve Lamacq), kurš ir liels Chew Lips fans.

Kā atklāj grupas harismātiskā soliste Tigsa (Tigs), jau pirmajā mēģinājumā viņa, multiinstrumentālists Vils Sandersons (Will Sanderson) un Džeimss Vatkinss (James Watkins) sacerējuši 10 jaunas dziesmas, kopumā astoņos mēnešos šis dziesmu skaits ir septiņkāršojies. Galarezultātā no apmēram 70 dziesmām atlasītas 10, grupas prāt, labākās.

Chew Lips "Unicorn"
Chew Lips "Unicorn" Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka grupas debijas albumā "Unicorn", kuru producējis abu Bat For Lashes albumu skaņu vīrs Deivids Kostens (David Kosten), nav iekļauti divi trio agrīnie singli "Solo" un "Salt Air". To vietā kā galvenais plates singls janvārī izdots "Play Together" (skat. video), kurš vizuāli (ar video) sasaucas ar kanādiešu (Toronto) videospēļu skaņu entuziastu dueta Crystal Castles estētiku, bet muzikāli rada asociācijas ar Bruklinas avangardiskās popmūzikas pārstāvjiem Telepathe.

Vēl pie asociācijām var droši piemest Ladytron, La Roux ... varbūt arī Ladyhawke.

Lai arī platē nav atrodams neviens singls ar komerciālu potenciālu, pirmajos astoņos mēnešos saradītais vieš pamatotas cerības, ka Chew Lips viss vēl priekšā.

Izdošanas datums - 25.01.2010.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu