Shearwater «Golden Archipelago» (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ornitologs un ceļotājs Džonatans Meiburgs (Jonathan Meiburg) ar grupu atgriežas pie klausītājiem ar sesto studijas plati «Golden Archipelago».

Shearwater «Golden Archipelago»

(Matador)

10/12

«Golden Archipelago» seko grupas Shearwater 2008. gada lieliskajam ierakstam «Rook» (ar plates emocionālo virsotni «Rooks») un apkopo grupas līdera Džonatana Meiburga iespaidus, apceļojot dažādas salas (skat. dokumentālo video). Šie iespaidi ir tik spilgti un fascinējoši, ka iesūkušies katrā no 11 jaunā albuma dziesmām, radot savdabīgu pārpasaulīgu noskaņu.

Arī paša Meiburga dziedājums variē no trausla, klusināta falseta («Easrly Day Miners» garā) līdz dinamiskam, saucošam dziedājumam, kas rada asociācijas ar 1970.gadu Pītera Geibriela (Peter Gabriel) vai 1980.gadu grupas Simple Mind solista Džima Kerra (Jim Kerr) estētiku (piem., «Black Eyes»).

Pārlasot savu 2008.gada albuma apskatu un uzduroties līdzībām ar piemirsto grupu Savoy Grand vai postroka klasiķiem Talk Talk (viņu vēlīno daiļrades posmu), esmu «spiests» minēt Marka Holisa vārdu atkal. Arī muzikāli Shearwaterdarbojas līdzīgā lauciņā, izmantojot minimālismam raksturīgas instrumentālas atkāpes (skat. «Hidden Lakes» video), ksilofonus, planējošas ģitāras skaņas...

Šis tiešām ir lielisks ieraksts. Rekomendēju.

Shearwater "Golden Archipelago"
Shearwater "Golden Archipelago" Foto: Publicitātes foto

Atgādināšu, ka Shearwater (nosaukums apzīmē vētrasputnu) sākotnēji radās kā Ostinas, Teksasas inteliģentā folkroka, alternatīvā kantri apvienības Okkervil River blakusprojekts. Pēc Vila Šefa (Will Sheff) aiziešanas grupa kļuva par Meiburga idejisko platformu, savā mūzikā apdziedot dabu un, protams, putnus.

Izdošanas datums - 23.02.2010.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu