Laura Marling «I Speak Because I Can» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no šā gada ierakstiem, ko daudzi, esmu pārliecināts, gaidījuši ar nepacietību.

Laura Marling «I Speak Because I Can»

(Astralwerks)

8/12

Kad pirms diviem gadiem toreiz vēl 18 gadus vecā Laura Marlinga (Laura Marling) ar savām melodiskajām un neticami muzikāli nobriedušajām (vienlaikus trauslajām) dziesmām «Ghosts», «Cross Your Fingers» u.c. iekaroja gan manu, gan jūsu sirdis, daudzi ar nepacietību gaidīja, kāds tad būs debijas albuma «Alas I Cannot Swim» turpinājums.

Tas, kā izrādās, ir gluži loģisks. Laura ir kļuvusi pieaugušāka (zināms, ka 18 vai 20 gadi ir liela atšķirība, salīdzinot ar 40 un 42, piemēram), blondos īsos matus nomainījušas tumšas cirtas, dabisko, meitenīgo seju tagad klāj sievišķīgs grims un arī dziesmas ir kļuvušas nopietnākas, šķietami dziļākas un diemžēl arī nedaudz smagnējākas. Nemainīgi skaista vienīgi ir palikusi Lauras Marlingas balss...

Laura Marling "I Speak Because I Can"
Laura Marling "I Speak Because I Can" Foto: Publicitātes foto

Šāda izaugsme šķiet tikai pašsaprotama. Līdzīgi no ģeniāla pusaudžu trubadūra par stabilu mūzikas vērtību izaudzis, piemēram, Konors Obersts jeb Bright Eyes, tiesa, klausītāji vienmēr paturējuši prātā, ka tieši agrīnie Obersta darbi ir bijuši tie jaudīgākie. Domāju, ka līdzīgs liktenis šobrīd piemeklē Lauru, kura, protams, savā radošajā attīstībā ir devusies tālāk un pavisam drīz kļūs par nozīmīgāko savas paaudzes dziesminieci, taču tieši debijas albuma vieglums un šarms būs tas, pie kā gan es, gan daudzi no jums, visticamāk, atgriezīsies vēl un vēl.

Jauno plati producējis Ītans Džonss (Ethan Johns), kas atbildīgs par atsevišķiem Ray Lamontagne un Kings Of Leon ierakstiem. Šoreiz ieraksts tapis kopā ar pavadošo grupu, atšķirībā no pirmā albuma, kuru Laura no A līdz Z bija sacerējusi pati, piepalīdzot bijušajam draugam Čārlijam Finkam (Charlie Fink) no grupas «Noah and the Whale». Šī šķiršanās tēma arī daļēji caurvij jaunās dziesmas...

Pirmais singls «Goodbye England (Covered in Snow)» «iTunes» servisā izdots jau 9.decembrī.

Izdošanas datums - 22.03.2010.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu