TVNET: uz radara (5.daļa) (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Pienācis laiks jaunam rubrikas "Uz radara" izlaidumam. Šoreiz apskatā pirmā dabstepa supergrupa, karstākā amerikāņu "hiphopa dūdiņa", jauna popzvaigzne un hiphops no geto.

Rubrikā "uz radara" turpinām pievērst jūsu uzmanību tādiem jauniem populārās mūzikas vārdiem, kuri ir savas muzikālās karjeras pašā sākumā, proti, izdevuši dažus brīnišķīgus singlus vai EP un vēl tikai gatavo savus debijas albumus. Lūk, nākamie no TVNET favorītiem:

Sky Ferreira "One"

18 gadus vecā Losandželosā dzimusī Skaja Fereira (Sky Ferreira) no pirmā acu uzmetiena izskatās gluži kā parasta amerikāņu pusaudžu popzvaigzne. Tā, jau, protams, arī ir, taču Skaja nav tik ļoti iekārta producentu un mūzikas izdevēju aukliņās un nav tik viegli vadāma kā, piemēram, "Pussycat Dolls" vai visas Disneja kanāla zvaigznītes. Jau gandrīz trīs gadus top viņas debijas albums, kas tiek veidots sadarbībā ar zviedru producentu tandēmu "Bloodshy & Avant". Atgādināšu, ka šis Kristiana Karlsona (Christian Karlsson) un Pontusa Vinberga (Pontus Winnberg) duets atbildīgs par pašas Britnijas Spīrsas 2003. gada plati - tieši viņu roku darbs bija inficējošais "Toxic" un nesenais "Piece Of Me". Jau ilgāku laiku tiek baumots, ka Skaja ir ierakstījusi duetu ar Britniju. Tas, protams, varētu būt interesanti. Jāgaida 2011.gads, kad tiks izdots dziedātājas un arī aktrises debijas albums. Pagaidām viens no publiskotajiem singliem "One" ir daudzsološs.

Magnetic Man "I Need Air"

Ja 1990. gadus mūzikā mēs saistām ar triphopa, džangla, drum'n'bass stilu rašanos un uzplaukumu, tad 21. gadsimta pirmais gadu desmits mums bija dāvājis dabstepa (dubstep) fenomenu. Nācis no naksnīgām, piesmēķētām guļamistabu studijām un pagrīdes klubiem,

2010.gadā dabsteps beidzot izlaužas brīvībā.

Proti, 2007.gadā izveidots trīs dabstepa producentu - DJ Skream, Benga un Artwork superprojekts "Magnetic Man", kas šogad gatavojas izdod savu debijas albumu. Pirmais singls no tā - "I Need Air" jau iekarojis Apvienotās Karalistes Top10. Baumo, ka albumā kā viesmākslinieki būšot dzirdami Ms Dynamite un pat Džons Ledžends.

Nicki Minaj "Your Love"

Viena no repera Lil Veina (Lil Wayne) izdevniecības "Young Money Entertainment" spilgtākajām jaunajām zvaigznēm ir 26 (vai 25) gadus vecā Nikija Mināža (Nicki Minaj). Māksliniece kā viesvokāliste jau piedalījusies daudzos un dažādos komerciāli veiksmīgos singlos ("BedRock", "Up All Night" u.c.). Novembrī gaidāms arī pašas Nikijas pirmais solo albums (ja neņem vērā vairākus miksteipus). Vienā no saviem jaunākajiem singliekm "Your Love" Nikija samplē klasisko grupas "The Lover Speaks", ko vēlāk popularizēja Enija Lenoksa (Annie Lennox) - "No More I Love You's" (samplē tieši Lenoksas versiju). Nikijas balss atgādina traģiski bojā gājušo meiteņu trio TLC zvaigzni Lizu Lopezu (Lisa Left Eye Lopes).

Freddie Gibbs "The Ghetto"

Gerijas, Indianas mākslinieks, 28 gadus vecais Fredijs Gibss (Freddie Gibbs) jeb īstajā vārdā Fredijs Tiptons nepretstata sevi topos dominējošajiem reperiem, kuri galvenokārt rūpējas par lipīgiem piedziedājumiem. Viņam nebija nepieciešams hitsingls, lai viņa 2009.gada miksteipi ("The Miseducation of Freddie Gibbs" un "Midwestgangstaboxframecadillacmuzik") gūtu ievērību.

"Es necenšos apiet radio formāta principus," komentē Gibss, kuru presē jau dēvē par jauno Tupaku Šakuru (Tupac Shakur).

"Es vienkārši mēģinu atgriezt gangsterrepu tur, kur tas bija 1990.gadu pirmajā pusē."

Šonedēļ izdevniecības "Decon Records" apgādā klajā nāk Gibsa pirmais oficiālais EP "Str8 Killa". Pilnais albums "Baby Faced Killa" gaidāms 2011.gadā.

Cults "Go Outside" 

"Cults"
"Cults" Foto: Publicitātes foto

"Cults" ir pavisam nesen izveidots indie/twee pop duets no ASV. Tā pamatā darbojas pāris Braiens Oblivions (Brian Oblivion) un Madelina Folina (Madeline Follin). "Cults" savas dziesmas publicēja jauno mūziķu platformā "Bandcamp" (http://bandcamp.com/) un tīmekļa lielākie mūzikas gaumes noteicēji mūzikas žurnālistikā - "Pitchfork" un "Gorilla vs. Bear" kļuva par lielākajiem faniem. Gaidām albumu!

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu