Goldfrapp «Head First» (13)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ pie klausītājiem nonāk jauns Alisones Goldfrapas (Allison Goldfrapp) un Vila Gregorija (Will Gregory) garadarbs «Head First».

Goldfrapp «Head First»

(Mute)

8/12

Pēc 2008. gada akustiskā «Seventh Tree», kurā britu elektroniskās mūzikas projekts Goldfrapp it kā atgriezās ģeniālā debijas ieraksta «Felt Mountain» atmosfēriskajā skaņu pasaulē un pamatoti lika cerēt (vismaz man), ka flirts ar sintpopa skaņām nu ir pagātne, seko šis - vēl viens 1980. gadu popmūzikas ietekmētais sintētiskais skaņu ieraksts «Head First».

Mūzikas prese jauno Goldfrapp plati salīdzina ar 1980. gadu sākuma Olīvijas Ņūtones Džonas ierakstiem, tiesa, dažs labs mūzikas kritiķis gan nav tik labvēlīgs un salīdzina projekta popsīgo skanējumu ar mūsdienu «rūpnieciski ražotajām» popzvaigznēm - Girls Aloud vai The Saturdays.

Goldfrapp "Head First"
Goldfrapp "Head First" Foto: Publicitātes foto

Lai arī pirmais albuma singls «Rocket» (skat. video) man šķiet gana jauks un inteliģents popmūzikas paraugs (kā arī viss albums kopumā), esmu tomēr vīlies, ka Alisone Goldfrapa nolēmusi atgriezties pie programmētiem deju bītiem un pop glamūra (to esam jau dzirdējuši divos citos grupas albumos). Manuprāt, šobrīd mūzikas tirgus ir pārblīvēts ar līdzīgi skanošiem 80 pop revival māksliniekiem - La Roux, Little Boots un pat jaunais Gabrielas Čilmi (Gabriella Cilmi) ieraksts ir ar līdzīgi skanošiem sintezatoriem.

Atliek cerēt, ka Alisones garastāvoklis drīz atkal mainīsies un nākamais grupas ieraksts jau būs pavisam atšķirīgs...

Izdošanas datums - 22.03.2010.

Komentāri (13)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu