Mayer Hawthorne «A Strange Arrangement» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nesaprotu, kā esmu palaidis garām šo ... fantastisko baltā soula dziedoni Meijeru Havtornu (Mayer Hawthorne). Lūk, jūsu uzmanībai viens no pagājušā gada skaistākajiem soulmūzikas ierakstiem «A Strange Arrangement».

Mayer Hawthorne «A Strange Arrangement»

(Stones Throw)

10/12

29 gadus vecais Meijers Havtorns jeb īstajā vārdā Drū Koens (Drew Cohen) Losandželosas klubu dzīvē kā DJ Haircut bijis pazīstams jau ilgāku laiku. Viņš spēlējis hiphopa ierakstus, arī pats taisījis bītus un repojis. Losandželosā šādu censoņu netrūkst... Kādu dienu Koens kā eksperimentu savās mājās ar austiņu mikrofonu ierakstīja dažas pašsacerētas retro soula kompozīcijas - jau kopš bērnības viņš kopā ar tēvu bijis liels soulmūzikas cienītājs, kad audzis Detroitas piepilsētā Annarborā, Mičiganā. Tika izdomāts arī jocīgs pseidonīms, kuru pats mākslinieks dēvē par savu «porn name», proti, tas salikts no viņa otrā vārda un ielas nosaukuma, kur viņš pavadījis bērnību. Tā piedzima jaunā baltā soula sensācija Mayer Hawthorne.

Mayer Hawthorne "A Strange Arrangement"
Mayer Hawthorne "A Strange Arrangement" Foto: Publicitātes foto

Šo analogi skanošo ierakstu noklausījās «Stones Throw Records» (Madvillain, Jaylib, J Dilla) īpašnieks Kriss Manaks (Chris Manak) aka Peanut Butter Wolf un piedāvāja Koenam sadarbību. Kā pirmais singls 2008.gada beigās tika izdots «Just Ain't Gonna Work Out» (skat. video), un drīz runas par šo autentiski skanošo soula fenomenu izplatījās līdz pat popmūzikas elitei, proti, pat Havtorna faniem kļuva Marks Ronsons, Džastins Timberleiks, Džons Meijers u.c.

Mayer Hawthorne - Just Ain't Gonna Work Out from Stones Throw on Vimeo.

Muzikāli Meijera Havtorna debijas albumā var saklausīt veselu soulmūzikas klasiķu plejādi - Kērtisu Meifīldu (Curtis Mayfield), Smokiju Robinsonu (Smokey Robinson), Blue Magic un daudzus citus. Ja salīdzinām ar citiem mūsdienu «baltajiem soulmeņiem», tad Havtorns nav tik nopietns kā Remijs Šands (Remy Shand), nav tik eksperimentāls kā Džeimijs Lidels (Jamie Lidell) un nav tik komerciāls kā Daniels Merivezers (Daniel Merriweather).

Blakus pašsacerētām dziesmām (īpaši skaistajai un pavasarīgajai «I Wish It Would Rain» (skat. video)), albumā atrodama arī 1960.gadu beigu The New Holidays klasiskās dziesmas «Maybe So, Maybe No» jaunklāta versija.

Rekomendēju!

Izdošanas datums - 09.10.2009.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu