Ani DiFranco «Educated Guess» (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Politiskā folkdziesminiece Enija DiFranko (Ani DiFranco) turpina izdot ierakstus pati savas «Righteous Babe» mūzikas izdevniecības paspārnē, šoreiz piedāvājot 14 jaunas dziesmas.

Ani DiFranco «Educated Guess»

(Righteous Babe) 9/12

Kā rakstīts mākslinieces mājas lapā, «Educated Guess» varētu uzskatīt par pirmo DiFranco 100% soloierakstu – visus instrumentus un vokālās partijas māksliniece ir iedziedājusi un ierakstījusi pati uz analogas 8 celiņu pults Bufalo un Ņūorleānā. Kādā nesenā intervijā viņa atzinusies, ka vēlas beidzot pabūt viena, veltīt laiku sev. Atlaidusi savu mūziķu pavadošo sastāvu, DiFranco plāno sniegt vairākus akustiskus koncertus.

Enija DiFranko jau vairāk nekā 10 gadus ir spilgta personība Amerikas mūzikā, dziedot par politiskām tēmām, skarot feminisma un sieviešu tiesību jautājumus. Tas viss dzirdams arī šonedēļ iznākušajā platē «Educated Guess», kas muzikāli nedaudz sasaucas ar Alanis Morisette ekspresīvo dziedāšanas manieri, Fiona Apple šarmu un P.J. Harvey sievišķo atklātību.

Dziesmās «Bubble» un «Swim» māksliniece atgriežas pagātnes mīlestības atmiņās un reflektē no tām gūtās atziņas. «Grand Canyon» runā par patriotisma un disidentisma atšķirībām. Albuma kvalitatīvo noformējumu papildina mākslinieces bilžu grāmatiņa un trīs iepriekš nekur nepublicēti dzejoļi. Enijas DiFranko talanta cienītājiem šī būs patīkama atkalredzēšanās.

Izdošanas datums 20.01.2004.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu