Futureheads "The Chaos" (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Sanderlendas postpanka kvartets "Futureheads" šonedēļ atgriežas ar albumu numur 4!

Futureheads "The Chaos"

(Nul Records)

10/12

Nekad neesmu slēpis savas lielās simpātijas pret šo grupu. Manuprāt, Futureheads ir viena no pēdējo desmit gadu labākajām britu rokgrupām un ir pelnījusi tikpat lielu ievērību kā "Arctic Monkeys" vai "Kasabian". Katrā ziņā "The Futureheads" man patīk daudz labāk par "Arctic Monkeys" un savu viedokli es neesmu mainījis, arī noklausoties šo jauno plati.

Protams, pēc fantastiskās 2004.gada debijas plates "The Futureheads" Futureheads nedaudz pārcentās, proti, otrais grupas albums "News And Tributes" bija pārāk radikāls lēciens no 3 minūšu dragājošiem, graujošiem "post-punk revival" hitiem uz eksperimentālām, diemžēl nedaudz samocītām, sarežģīti uzbūvētām kompozīcijām. Kādā intervijā grupas solists Berijs Haids (Barry Hyde) atzinis:

Tas bija tā, ka mēs otrā albuma vietā uzreiz ierakstījām savu piekto, uzlecām augstāk par savu galvu.

Ar 2008.gada dinamisko "This Is Not the World" vīri nu jau paši savas izdevniecības "Nul" (pēc aiziešanas no "679") paspārnē atgriezās pie tā, kas viņiem padodas vislabāk, - ciešām, kompaktām, gudrām, inteliģentām postpanka dziesmām.

Futureheads "The Chaos"
Futureheads "The Chaos" Foto: Publicitātes foto

"The Chaos", kas ir grupas ceturtais ieraksts un otrais "Nul Records" apgādā, atgriežas debijas albuma estētikas skaņu pasaulē. Albumu producējis grupas Field Music dalībnieks Deivs Bruiss (Dave Brewis), paši grupas dalībnieki un "Youth" (Killing Joke, The Verve, Crowded House). Ieraksts nav tik smags kā "This Is Not the World" un nav tik eksperimentāls kā "News And Tributes". Gandrīz 40 minūtes klausītājs tiek ierauts enerģiskā, melodiskā (ļoti svarīga ir daudzbalsība) rokmūzikas ceļojumā. Protams, asociācijas ar XTC, Elvisu Kostelo, The Jam, nedaudz The Ramones un Džo Džeksonu nekur nav pazudušas.

Plati ievada titulskaņdarbs "The Chaos", kas ar nesošo piedziedājumu "The Chaos. It’s everywhere but what’s it got to do with us?" rada patīkami trauksmainu noskaņu. Haoss ir visapkārt! Seko jau pagājušā gada decembrī publiskotā (kā bezmaksas lejupielādes mp3) dziesma "Struck Dumb", kas blakus šobrīd aktuālajam singlam "Heartbeat Song" (skat. video) ir albuma melodiskākie skaņdarbi.

Kopumā platē nav neviena vāja skaņdarba, ieraksts ir sabalansēts un labi turas kopā.

Izdošanas datums 26.04.2010.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu