Erykah Badu "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)" (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

"Neo-Psychedelic-Hip-Hop-70s-Retro-Funk karaliene" Erika Badu (Erykah Badu) šonedēļ laiž klajā "New Amerykah" 2.daļu.

Erykah Badu "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)"

(Universal Motown Records)

10/12

Pirmais "New Amerykah" albums "New Amerykah Part I: 4th World War" pirms diviem gadiem bija psihedēlisks, sociālpolitisks neosoula manifests, bet šonedēļ izdotais "New Amerykah, Part II: Return of the Ankh" ir vieglāks un gaišāks.

"Es nodēvēju albumu šādi, jo "Part II" albums ir kā pirmās daļas māsa. "Part I" bija vairāk sociāli politisks, turpretī "Part II" ir emocionālāks un vairāk atspoguļos manu jūtu pasauli,"

pirms kāda laika intervijās skaidroja 38 gadus vecā māksliniece.

Šo apņemšanos atkailināt savu emocionālo pasauli burtiski varam vērot pēdējās dienās par "Youtube" hitu kļuvušajā jaunā singla "Window Seat" (tapis kopā ar ?uestlove no "The Roots") videoklipā, kurā Badu citu pēc cita  publiski uz ielas nomet visus savus apģērba gabalus (līdzīgs pagājušogad bija Matt & Kim video dziesmai "Lessons Learned"). Tiesa, izvēlētā iela nav nejauša - tieši tur 1963.gadā tika nošauts ASV prezidents Džons Kenedijs (John F. Kennedy).

Erykah Badu "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)"
Erykah Badu "New Amerykah Part Two (Return of the Ankh)" Foto: Publicitātes foto

Tiesa, arī šis albums nemaz nav tik viegls kā, piemēram, Ališas Kīzas vai pat Eimijas Vainhausas "Back to Black". "Part II" caurvij Badu tradicionāli, viegli sapņaini fanka motīvi, sarežģīti vokālu aranžējumi, interesantas harmonijas. Badu šoreiz izmantojusi daudz vairāk akustiskos mūzikas instrumentus - stīgas, arfu un pat Roberta Mūga 14 gadu vecumā izgudroto elektronisko instrumentu tereminu.

Plati producējuši gandrīz visi tie paši vīri, kas "New Amerykah" 1.daļu. No 2006.gada sesijām albumā iekļauts nelaiķa Detroitas repera, producenta un hiphopa grupas "Slum Village" dibinātāja J Dilla (aka Jay Dee) producētais "Love".

Augstas raudzes neosoula darbs.

"New Amerykah Part I" ASV pārdots 359 000 eksemplāru, liecina mūzikas un video pārdošanas apjomu izsekošanas sistēmas "Nielsen SoundScan" dati.

Izdošanas datums - 30.03.2010.

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu