The Pipettes «We Are The Pipettes» (6)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Protams, var apgalvot, ka «The Pipettes» ir tikai kārtējais mūzikas bosu izgudrojums, taču, ja šāda būtu radio un TV valdošā jaunā popmūzikas seja, tad man nebūtu nekādu iebildumu...

The Pipettes «We Are The Pipettes»

(Memphis Industries)

10/12

Šonedēļ beidzot klajā nāk ilgi gaidītais meiteņu grupas «The Pipettes» (un viņu pavadošā ansambļa «The Cassettes») debijas ieraksts «We Are The Pipettes». Blakus Liljai Alenai šīs meitenes kļuvušas par karstāko vasaras notikumu, atgriežot «slikto meiteņu» tēlu britu mūzikā.

Kā izrādās, ģeniālā ideja par 50. un 60. gadu retro popmūzikas, kokteiļkleitiņu un Fila Spektora (Phil Spector) skaņas sienas sakausēšanu ar 21. gadsimta iespējām pieder kādam Braitonas jauneklim Monster Bobby, kas pats aizraujas ar elektronisko mūziku. Savā «myspace» profilā viņš raksturo savu mūziku - «kristiešu reps», kas patiesībā ir vienkārši smalks joks...

Tā, lūk, 2004. gadā tika atrastas trīs simpātiskas meitenes - Rouza, Džūlija un and «Riot» Bekija, tika piemeklētas retro kokteiļkleitiņas, iestudētas roku un gurnu kustības gluži tā, kā tas bija modē 60. gados, kad populāras bija līdzīgas meiteņu grupas «Shangri-Las» vai «Crystals», galu galā radītas izcili melodiskas un savā būtībā ļoti vienkāršas dziesmas, un «The Pipettes» fenomens bija dzimis.

The Pipettes "We Are The Pipettes"
The Pipettes "We Are The Pipettes" Foto: Publicitātes foto

Pēc pirmajiem singliem tiek parakstīts līgums ar ierakstu izdevniecību «Memphis Industries», kas ir mājvieta arī lieliskajai grupai The Go! Team, un sākas debijas plates gatavošana. Diemžēl 2005. gada sākumā no grupas aiziet Džūlija Klārka Louvsa (Julia Clark-Lowes), lai vairāk pievērstos savai grupai «The Delegates». Uz karstām pēdām tiek atrasta aizstājēja - blondā skaistule Gwenno, kas nejauši iepazinusies ar meitenēm kādā koncertā.

Ja salīdzina meiteņu agrīnos ierakstus un jauno plati, tad, manuprāt, šis albums ir tomēr pārlieku skaisti iepakots - bagātīgi aranžējumi, pārlieku liela apsēstība ar minēto retro skaņu... Brīžiem liekas, ka ir zudis tas īpatnējais šarms, kas piemita «The Pipettes» agrīnajiem koncertiem, kad vēl grupā dziedāja Džūlija Klārka Louvsa. Taču dziesmas ir tās pašas, tikai labāk/pareizāk ierakstītas un «iesaiņotas».

Šī minētā Fila Spektora skaņa platē ir attiecināma būtībā tikai uz vokālajām partijām, jo, piemēram, bungas, bass, ģitāra skan gluži ierasti mūsdienām.

Albums iesākas ar iepazīšanos: «We Are The Pipettes and we»ve got no regrets/ We«re the prettiest Girls you»ve ever met/ And we haven«t finished with you yet!» . Seko aktuālais singls «Pull Shapes» ar savā būtībā ģeniālu un vienkāršu popmūzikas manifestu, hits seko hitam, to skaitā perfektie «It Hurts To See You Dance So Well», «Your Kisses Are Wasted On Me» un manu mīļāko skaņdarbu «Tell Me What You Want». Atzīšos, ka atvaļinājuma laikā no sava auto atskaņotāja tā arī neizņēmu šo saulaino un vasarīgo ierakstu... Brīnišķīga popmūzika!

Albumu producējuši Endijs Dragazis («Blue States») un Garets Partons («The Go! Team»).

Izdošanas datums 17.07.2006.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu