Supersilent «6»

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Norvēģu eksperimentālās elektro-ambient-jazz projekta «Supersilent» mūzika prasa nopietnāku iedziļināšanos un vērtējumu, nevis vienas reizes noklausīšanos.

Supersilent «6»

(Rune Grammofon)

10/12

«6» ir četru dienu intensīva studijas darba rezultāts, kas no tīras improvizācijas izveidojies konceptuālā ierakstā. Par koncepciju liecina arī grupas albumu nosaukumi, kuri apzīmēti ar vienkāršiem cipariem, piemēram, «6», kas ir Supersilent ceturtais albums, dziesmu nosaukumi attiecīgi ir «6.1», «6.2» utt.

Ierakstu izdod skandināvu kompānija «Rune Grammofon», pasaulē izplata slavenā izdevniecība ECM, kas pulcē ap sevi daudzus mūsdienu interesantākos džeza, akadēmiskās un eksperimentālās mūzikas māksliniekus.

Supersilent ir norvēģu kvartets, kurā ar sitamajiem instrumentiem darbojas Jarle Vespestad (sk. arī iepriekšējo CD apskatu Tord Gustavsen Trio), elektroniskās mūzikas meistars Helge Sten, taustiņinstrumentālists Ståle Storløkken un trompetists Arve Henriksen, kura spēles maniere atgādina 70. gadu Miles Davis perioda izteiksmes veidu.

Foto: Publicitātes foto

Ieraksts guvis arī lieliskas atsauksmes mūzikas speciālistu vidū, uzsverot, ka Supersilent var droši konkurēt ar eksperimentālās mūzikas meistariem Godspeed You! Black Emperror un Sigur Ros, kaut muzikāli tie ir visai atšķirīgi.

Izdošanas datums: 01.01.2004.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu