Corinne Bailey Rae "Corinne Bailey Rae" (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Veikalu plauktos Lielbritānijā nonācis viens no gada aprunātākajiem debijas ierakstiem "Corinne Bailey Rae".

Corinne Bailey Rae "Corinne Bailey Rae"

(EMI)

9/12

Lieki atgādināt, ka tieši šo 26 gadus vecās Līdsas dziedātājas Korinas Beilijas Rejas albumu mūzikas speciālisti un kritiķi slavēja jau kādu laiciņu pirms tā oficiālās iznākšanas. Iemesls, šķiet, nav tālu jāmeklē - šāda pozitīvi lādēta un gaumīga popmūzika mūsdienās tiešām ir retums.

Būtiski, ka Korina nav no tām zvaigznēm, kas tiek "izauklētas" kādos TV šovos vai atlasītas no 1000 pretendentēm. Dziedātāja kopš pusaudžu gadiem muzicējusi grupā "Helen", pa vidu ieguvusi bakalaura grādu literatūrā, vēlāk startējusi kā solomāksliniece, uzstājusies nelielos džeza klubiņos un koncertzālēs. Būtiski arī, ka visu dziesmu autore vai vismaz līdzautore ir pati Korina un šajā debijas platē nav atrodamas citu slavenu mākslinieku jaunklātas versijas vai EMI "štata" komponistu dziesmas.

Albuma vāku un dziedātājas mājas lapu rotā tauriņi un puķītes, radot gaišu un pavasarīgu noskaņu, arī muzikāli Korina pieturas pie mažorīgiem akordiem, un tā vien liekas, ka māksliniece dziedot nemitīgi smaida.

Popmūzikas kanoni ieturēti arī šeit, proti, spēcīgākie skaņdarbi atrodami plates pirmajā daļā, īpaši jau ievadošais "Like A Star", kas sākas ar akustiskās ģitāras motīvu, čellu un lēnu chill out bītu, kas muzikāli sasaucas ar grupas Morcheeba skanējumu. "Enchantment" ir vēl viena albuma pērle, kas apvieno kaut ko no Betas Ortones (Beth Orton) agrīnajiem ierakstiem un triphopa noskaņām. Diemžēl albums "iekrīt" ar neizteiksmīgo un pārlieki tradicionāli aranžēto "Choux Pastry Heart" un viduvēju R&B veidojumu "Breathless".

Mūzikas kritiķi, protams, raksturojot Korinas Beilijas Rejas balsi, mētājas ar dažādām līdzībām, sākot no Bilijas Holidejas, līdz pat Norai Džounsai, taču kopumā jāsaka, ka dziedātājas balss ir pietiekoši vienkārša, patīkami samtaina, komplektā ar smaidu un pozitīvu lādiņu.

Nākamnedēļ pirmā vieta albumu topā garantēta, visticamāk, arīdzan "Brit Awards" balva pēc gada kā labākajai sieviešu kārtas izpildītājai.

Izdošanas datums 27.02.2006.


Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu