Ian Brown "The World Is Yours" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viens no četriem leģendārā Mančestras kolektīva The Stone Roses dalībniekiem turpina veiksmīgu solokarjeru.

Ian Brown "The World Is Yours" (Polydor) 7/12

Parasti pirms recenzijas rakstīšanas cenšos apskatāmo plati noklausīties vairāk nekā trīs, četras reizes, protams, ieraksti, kas īpaši patikuši, tiek uzlikti akal un atkal, taču ir plates, kuras tā arī nekad vairāk neatgriežas atskaņotājā. Iana Brauna (Ian Brown) piekto soloalbumu noklausījos tikai vienu reizi, pirms ķēros pie rakstīšanas, taču baidos, ka šis mana favorīta jaunākais veikums diemžēl drīz apaugs ar nelielu putekļu kārtiņu...

function orbRadio(songid){var playerWin = window.open(''http://www.orb.lv/player2/?cat=user&subcat=79652&subcat2=764500&songid=''+songid+'''',''player_new'',''width=950,height=650,left=0,top=0,scrollbars=yes,resizable=yes'');playerWin.focus();}

Nē, nē, nepārprotiet, 2004. gada plates turpinājums "The World Is Yours" nav izgāšanās, albums nav peļams, taču tam, manuprāt, ir viena problēma, labi - divas.

1. Infantils politiskais saturs (dziedāt par politiku vispār ir riskanti, reti, kuram tas trāpīgi izdevies). 2. Šineida O''Konora.

Jau pirms kāda laiciņa, raksturojot jauno plati, Brauns komentējis, ka jūtas pārliecinātāks par saviem spēkiem nekā jebkad agrāk: "Es zinu, ka visi mūziķi parasti apgalvo, ka pēdējais albums ir tas labākais, bet es šoreiz tiešām tā jūtos. Es centos radīt pats savu "What’s Going On" (Mārvina Geija albums - red. piez.). Tas būs tiešām kaut kas skaists - ar vijolēm, spēcīgiem bītiem un sociāliem tekstiem."

Tieši tā arī ir noticis, albumā dominē mākslīgās stīgas ("F.E.A.R." vēl pirms dažiem gadiem bija lielisks, taču ne jau visās dziesmās jāizmanto stīgas...) un tradicionāli, diezgan vienmuļi bīti. Ambīcijas ierakstīt pašam savu "What’s Going On" it kā varbūt nebūtu peļama, taču Mārvinam Geijam šis ieraksts bija tik muzikāli pašpietiekams, ka viņš uz šāda muzikāla pavadījuma varēja dziedāt jebko un vienalga "What’s Going On" būtu klasiska vērtība. Brauns lielu akcentu licis uz dziesmu tekstiem, dziedādams par bezpajumtniekiem bērniem, karu Irākā u.tml. (protams, nopietni jautājumi), taču ar šādu vienmuļu pavadījumu šī ideja diemžēl nedarbojas.

Albums tapis kopā ar dzimtās Mančestras "mafiju" - ģitāru Brauna pavadošajā grupā spēlē kādreizējais "The Smiths" dalībnieks Endijs Rurks (Andy Rourke), bet basģitāru – Pols Raiders (Paul Ryder) no "Happy Mondays". Diemžēl cerētā sadarbība ar bītlu Polu Makartniju netika īstenota Makartnija pārlieku blīvā darba grafika dēļ. Turpretī skandalozā īru zvaigzne Šineida O''Konora (Sinead O’Connor) gan atradusi laiku, lai kārtējo reizi, šoreiz duetā ar Braunu, veltītu kādu kritisku vārdu mūsdienu baznīcai ("Some Folks Are Hollow"). O''Konora dzirdama arī pirmajā plates singlā "Illegal Attacks" (skat. video). Skaņdarbs "On Track" sākotnēji tapis Krievijas spriedzes filmai "Paragraf 78".

"The World Is Yours" varētu iet pie sirds tikai visuzticīgākajiem Brauna cienītājiem.

Video: Ian Brown "Illegal Attacks" (Featuring Sinead O''Connor):

Izdošanas datums - 24.09.2007.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu