Cassandra Wilson "Thunderbird"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu džeza dziedātāja Kasandra Vilsone (Cassandra Wilson) šonedēļ izdod jaunu plati "Thunderbird".

Cassandra Wilson "Thunderbird"

(Blue Note)

8/12

Kasandra Vilsone izdod ierakstus jau kopš 80. gadu vidus un džeza mūzikas aprindās ir slavena ar savu samtaino, dziļo balss toni un ar slavenu mūziķu un komponistu dziesmu jaunklātām versijām. Īpašs izņēmums bija dziedātājas 2003. gada disks "Glamoured", kurā puse kompozīciju bija pašas Vilsones radītas.

Šogad Kasandra Vilsone atkal atdevusi savu likteni citu dižgaru rokās un piedāvā interesantu džeza, blūza, triphopa un pat hiphopa kokteili. Atšķirībā no akustiskās ģitāras pavadītajiem agrīnajiem akustiskajiem džeza ierakstiem jaunā plate tapusi sadarbībā ar producentu T Bone Burnett, kas plašāk pazīstams pēc kinofilmas "O Brother, Where Art Thou?" skaņu celiņa izveidošanas.

Liela daļa dziesmu ir tieši T Bone Burnett un viņa mūziķu komandas roku darbs. Šajā komandā ietilpst: taustiņinstrumentālists (un līdzproducents) Keefus Ciancia, ģitārists Marks Ribo (Marc Ribot), sitamo instrumentu leģenda Džims Keltners (Jim Keltner). Ierakstam pirkstu pielicis arī programmētājs un basists Maiks Elizando (Mike Elizondo), kas nesen ierakstījis arī Fionas Eplas pēdējo plati, kā arī slavenais blūza ģitārists Keb'' Mo.

Plati ievada hiphopa cilpa skaņdarbā "Go To Mexico", un uz brīdi liekas, ka no džeza šajā albumā nebūs ne vēsts, drīzāk šādu skaņdarbu varētu piedāvāt šobrīd aktuālā Korina Beilija Reja vai pat "Massive Attack". Seko viens no atmosfēriskākajiem skaņdarbiem - Džeikoba Dilana un viņa grupas

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu