Jónsi «Go» (20)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Islandiešu grupas «Sigur Ros» solists Jons Torgs Birgisons (Jon Thor (Jonsi) Birgisson) šonedēļ laiž klajā savu pirmo oficiālo soloalbumu «Go».

Jónsi «Go»

(Parlophone)

6/12

Ja šajā apskatā būtu jāiztiek vien ar dažiem vārdiem, tad albuma raksturojums būtu pavisam vienkāršs -

«»Go» ir priecīga Sigur Ros versija».

Protams, arī paši Sigur Ros pēdējos gados kļuvuši daudz rotaļīgāki un popsīgāki (īpaši pēdējā platē «Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust»), taču Jonsi spēris vēl soli tālāk (iespējams, tas arī ir nelielās šķelšanās iemesls pašas grupas iekšienē) un sarūpējis deviņu savdabīgu popdziesmu apkopojumu. Jonsi sadarbība ar Dj Tiesto, visticamāk, arī nav bijis pozitīvs pagrieziena punkts grupas darbībā...

Jónsi "Go"
Jónsi "Go" Foto: Publicitātes foto

«Go» seko pagājušā gada ambientajam Birgisona un viņa sirdsdrauga Aleksa Somersa (Alex Somers) «Riceboy Sleeps» un 2008. gada Sigur Ros «Med Sud I Eyrum Vid Spilum Endalaust». Tas ierakstīts 2009. gada vasarā Reikjavikā un Konektikutā, un to kopā ar Jonsi līdzproducējis Alekss Somerss un Pīters Katiss (Peter Katis). 3/4 iedziedātas angliski. Stīgas aranžējis komponists Niko Mulijs (Nico Muhly), kas atbildīgs arī par pagājušā gada Grizzly Bear plati «Veckatimest».

Viens no pirmajiem topošā muzikālā materiāla vēstnešiem bija skaņdarbs «Boy Lilikoi», kas publiskots 2009.gada decembrī. Diemžēl dziesmas piedziedājums tik uzkrītoši bija līdzīgs Kings of Leon «The Bucket», ka es nespēju bez zināmiem aizspriedumiem uztvert gan dziesmu, gan vēlāk arī visu albumu (kopā ar ekscentrisko vizuālo tēlu) kopumā.

Manuprāt, albums ir virspusējs, tajā trūkst dziļuma... neviens no skaņdarbiem nesasniedz mērķi. «Von» un «Ágætis byrjun» cienītājiem šeit nav ko meklēt...

Izdošanas datums - 05.04.2010.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu