Minus 5 "Down With Wilco"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Klausoties Minus 5, prātā uzreiz nāk divas savulaik konkurējošas 60. gadu supergrupas The Beatles un The Beach Boys, Minus 5 muzikāli ir ietekmējušies gan no amerikāņu vokālā aranžējuma un psihodēlijas, gan britu melodisma.

Minus 5 "Down With Wilco" (Yep Roc) 8/12

Minus 5 ir 1993. gadā izveidots superprojekts, kur katrā ierakstā piedalās dažādi viesmākslinieki. Tā dibinātājs ir ex-R.E.M. un Sietlas Young Fresh Fellows dalībnieks Skots Makkogijs (Scott McCaughey), kurš spēlējis arī kopā ar R.E.M. ģitāristu Pīteru Baku (Peter Buck), kurš savukārt piespēlējis Minus 5.

Šoreiz Makkogijs sadarbojas ar Wilco, grupu, kas ar savu 2002. gada ierakstu "Yankee Hotel Foxtrot" ir nokļuvuši visos iespējamos masu medijos un izpelnījušies tikai tās labākās mūzikas kritiķu un klausītāju atsauksmes. Jāpiebilst, ka nesen klajā nācis vēl kāds Wilco dalībnieku blakus projekts Loose Fur, kurā grupas vokālists Džefs Tvīdijs (Jeff Tweedy) un bundzinieks Glens Kotče (Glenn Kotche) sadarbojas ar leģendāro producentu Džimu Orurku (Jim O’Rourke).

"Down With Wilco" ir ļoti melodisks un viegli uztverams poproka ieraksts, kas varētu interesēt arī vecākās paaudzes melomānus, kuru muzikālo favorītu vidū ir The Beatles, Beach Boys, Byrds, Sids Barets (Syd Barret) u.c.

Izdošanas datums: 25.02.2003.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu