Kings Of Leon «Come Around Sundown» (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Drošs, pat piesardzīgs ieraksts. Tā varētu raksturot jauno grupas «Kings Of Leon» studijas albumu, kas nācis klajā šonedēļ.

Kings Of Leon «Come Around Sundown»

(Columbia)

7/12

Apstākļi ir sakrituši tā, ka pēc «Kings Of Leon» pēdējā studijas albuma «Only By the Night», kas pasaulē pārdots vairāk nekā sešos miljonos eksemplāru, brāļi Folovili (+ brālēns Metjū), iespējams, ir kļuvuši par savas paaudzes lielākajām rokzvaigznēm. Lai arī biju gana kritisks, vērtējot puišu pēdējos studijas darbus, protams, neesmu akls un patiesi novērtēju kādu ietekmi uz klausītāju atstāj grupas lielākie singli. «Sex on fire», piemēram, arī pēc 20 gadiem būs stabils VH1 programmas «00'gadi» iemītnieks ... par to nešaubos.

Lieku reizi neatkārtošos kāpēc esmu grupas abu pirmo albumu (īpaši «A-ha Shake Heartbreak») perioda daiļrades cienītājs - šādās karojošās nometnēs bieži vien sadalās fani ja viņu iemīļotā «mazā» grupiņa kļūst pārāk «liela» un populāra. Protams, zaudējot savu sākotnējo nepieradināto šarmu un skanējumu... Šo filosofisko domu attīstīšu citā apskatā.

Tagad. «Come Around Sundown». Kāds tad tas īsti ir? Patiesībā - gaužām bezzobains un piesardzīgs. Jā, tas ir loģisks turpinājums «Only By the Night» - tie paši delay ģitāras efekti, tas pats popsīgi roķīgais skanējums. Nekādu lieku eksperimentu, strauju pagriezienu...

Protams, neviens no KOL negaidīja «Kid A» kalibra pārmaiņas, taču tik parastu un lineāru albumu, visticamāk, arīdzan.

Kaut pieņemot «Sex on fire» un «Use Somebody» noteikumus, šis albums nemaz tik slikti neskan. Īpaši labi turas kopā pirmās trīs plates dziesmas (potenciāli singli) «The End», aktuālais singls «Radioactive» un «Pyro». Sekojošais «Mary» gan ir kaut kāds jocīgs roka valsis teju vai «Slade» garā...

Kings Of Leon "Come Around Sundown"
Kings Of Leon "Come Around Sundown" Foto: Publicitātes foto

Vēl labi izklausās viens no retajiem dinamiskajiem skaņdarbiem «No Money», taču, manuprāt, divi interesantākie un līdz ar to labākie albuma skaņdarbi ir numur 7 un numur 8.

Pirmais no tiem - «Back Down South» ir brīnišķīgs, akustisks gospeļkantri ar smeldzīgu vijoles motīvu, kas acu priekšā uzbur kaut ko no brāļu Folovilu bērnības un jaunības ceļojumiem pa Amerikas dienvidiem ar savu tēvu mācītāju.

«I'm going back down south now, I'm going back down south now.»

Otrs - «Beach Side» ir gaisīgs popmūzikas un dienvidroka (southern rock) hibrīds, kas dīvainā kārtā manā galvā sasaucās ar Krisa Rī (Chris Rea) «On the Beach».

Viss pārējais, šķiet, radīts un ierakstīts tāpēc, ka tas vienkārši BIJA jāizdara.

Jāpiebilst, ka albums iemūžināts Ņujorkas «Avatar» studijā kopā ar producentiem Andželo Petragliu (Angelo Petraglia) un Džekvairu Kingu (Jacquire King).

Izdošanas datums - 18.10.2010.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu