Sharon Jones & the Dap-Kings "I Learned The Hard Way" (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Retro soula lāpnese - 53 gadus vecā Šārona Džounsa (Sharon Jones) šonedēļ laiž klajā jaunu Sharon Jones & the Dap-Kings studijas albumu "I Learned The Hard Way".

Sharon Jones & the Dap-Kings "I Learned The Hard Way"

(Daptone)

10/12

Interesanti, ka šonedēļ vienlaikus tiek izdots arī R&B mūzikas vidējās paaudzes superzvaigznes Ašera (Usher) jaunais albums. Tā vien gribas šos divus uz radniecīgām muzikālajām tradīcijām (R&B, soul) bāzētus ierakstus salīdzināt; viens (Ašera) tapis modernā, digitālā ierakstu studijā ar vairākiem top producentiem un viesmāksliniekiem un ir komerciāli orientēts centiens trāpīt aktuālo skaņu un muzikālo tendenču desmitniekā, otrs - tapis, izmantojot 8 ceļu analogo "Ampex" lentinieku, vecus 1960.gadu mūzikas instrumentus un reanimē 60., 70. gadu soulmūzikas "zelta ēras" spozmi.

Sharon Jones & the Dap-Kings "I Learned The Hard Way"
Sharon Jones & the Dap-Kings "I Learned The Hard Way" Foto: Publicitātes foto

Ja Ašera plate izklausās mākslīgi sakompilēta no dažādās vietās tapušām skaņu detaļām, dažādu producentu rokrakstiem, tad Sharon Jones & the Dap-Kings ieraksts izskan kā viens vesels, kā viens liels, spēcīgs elpas vilciens. "I Learned The Hard Way" producējis viens vīrs - The Dap-Kings basģitārists un dibinātājs Gabriels Rots (Gabriel Rot) aka Bosco Mann un panācis absolūti autentisku, viengabalainu 12 dziesmu soula un fanka ekspresi. Viņš arī Bruklinas izdevniecības "Daptone Records" dibinātājs.

Albums saturiski un skanējuma ziņā droši stāv blakus "The Delfonics", Mārvina Geija (Marvin Gaye), Otisa Redinga (Otis Redding), Aizeka Heisa (Isaac Hayes), "The Temptations" u.c. soula klasiķu darbiem.

Par pašu Šāronu Džounsu un viņas biogrāfiju rakstīju jau iepriekšējos apskatos, piebildīšu vien to, ka dziedātājas karjera tā pa īstam sākusies tikai 2002.gadā, kad klajā laists debijas albums "Dap-Dappin'' With Sharon Jones & the Dap-Tones".

Protams, saturiski albums pārsvarā skar greizsirdības un nelaimīgas mīlestības, neuzticības tēmu, taču tas tradicionāli piestāvējis šādai mūzikai.

8 ceļu analogais "Ampex" lenšu ierakstītājs
8 ceļu analogais "Ampex" lenšu ierakstītājs Foto: Publicitātes foto

Labākās dziesmas: "I Learned the Hard Way", "The Game Gets Old", "Better Things to Do" un "Mama Don’t Like My Man".

Izdošanas datums - 06.04.2010.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu