Kate Nash «My Best Friend Is You» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Keita Neša (Kate Nash) jaunajā albumā kļuvusi nedaudz «alternatīvāka» ... nedaudz.

Kate Nash «My Best Friend Is You»

(Fiction)

8/12

Ja pirms gandrīz trīs gadiem londonietes Nešas debijas albums «Made Of Bricks» mūzikas presē bieži tika salīdzināts ar Lilijas Alenas (Lilly Allen) darbiem, tad savā otrajā platē «My Best Friend Is You» 22 gadus vecā dziedātāja spērusi soli sāņus. Proti, ja Lilija savā pēdējā platē piedāvāja izteikti popsīgus, elektroniskus skaņdarbus, tad Neša devusies ģitārmūzikas un 1950.gadu doo-wop virzienā.

Noteikti viens no Nešas padomdevējiem ir bijis viņas draugs - Veikfīldas, Rietumjorkšīras rokgrupas «The Cribs» ģitārists un vokālists Raians Džarmans (Ryan Jarman). Pati Neša atzinusi, ka iedvesmai klausījusies, piemēram, meiteņu postpanka grupas «Bikini Kill» un pat leģendāro trokšņotāju «Sonic Youth» albumus.

Savukārt 1950.gadu beigu doo-wop meiteņu popgrupu («The Ronettes», «The Supremes») ietekmes skaidri nolasāmas Nešas pirmajā singlā «Do Wah Doo» (skat. video). Patiesībā gluži to pašu pirms pāris gadiem izdarīja meiteņu retro poptrio The Pipettes.

Diemžēl mūzikas kritiķi pret jauno Nešas veikumu ir noskaņoti diezgan kaujinieciski - divi vadošie rokmūzikas izdevumi «Q» un «Uncut» novērtējuši jauno plati ar 2 un attiecīgi 1 zvaigznīti.

Kate Nash "My Best Friend Is You"
Kate Nash "My Best Friend Is You" Foto: Publicitātes foto

Manuprāt gan nav tik bēdīgi. Pirmkārt, pateicoties Producentu ģildes balvas «Music Producers Guild Awards 2009» ieguvējam, bijušajam Suede ģitāristam Bernardam Batleram (Bernard Butler), plate tehniski ir labskanīga. Protams, saturiski atsevišķas dziesmas ir pavājas, piemēram, uz viena motīva būvētais «I've Got a Secret» vai «Elastica» un «Sonic Youth» ietekmētais, arī pa apli skanošais «I Just Love You More». Arī divas albumu noslēdzošās lo-fi akustiskās balādes («I Just Love You More» un apslēptais skaņdarbs «I Hate Seagulls») varētu būt katras otrās «myspace» dziesminieces profilā. Viens skaņdarbs («Pickpocket») rada pārāk spilgtas asociācijas ar krievu/ebreju izcelsmes dziedātāju un pianistu Regīnu Spektori (Regina Spektor), bet ir arī veiksmīgi brīži.

Lielisks ir plati ievadošais «Paris», jauks ir arī minētais singls «Do Wah Doo». Viens no interesantākajiem ir eksperimentālais modernās dzejas, operas sampla hibrīds «Mansion Song», kurā Neša uzrunā sievietes, jaunas meitenes, kuras pārāk viegli atdodas populāriem sportistiem vai rokzvaigznēm.

I fancy the hip rock 'n roll scene-ster.
I wanna be fucked and then rolled over, 'cause i'm an independant woman of the twentyfirst century.

Izdošanas datums - 19.04.2010.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu