Stars "Heart" (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gads iet uz beigām, un domāju, ka pamazām jāsāk iepazīties ar tik tiešām gada interesantākajiem jaunajiem ierakstiem. Starp tādiem šoreiz Stars "Heart".

Stars "Heart"

(Paper Bag Records)

11/12

Lai cik banāls būtu albuma un pašas grupas nosaukums, tomēr tas neliedz ar patiesu prieku baudīt šīs Monreālas apvienības otro studijas ierakstu. Ieraksts sākas ar katra grupas dalībnieka pieteikumu: "I am ____, and this is my heart."

Muzikāli grupu var salīdzināt gan ar Flaming Lips un Postal Service, gan Delgados un Belle and Seabastian. Grupas lielākais trumpis ir dziedātājas Eimijas Milanas (Amy Millan) skaistā balss, kas, tāpat kā Human League vai Postal Service, papildina nedaudz piesmakušo Torkila Kembela (Torquil Cambell) vokālu.

Ierakstu veidojuši divi producenti - Ian Catt (Sainte Etienne), kas pieteicies samiksēt trīs dziesmas, un kanādietis Dave Hodge (Brand Van 3000, Wu-Tang Clan).

Ieraksts sākas ar Mercury Rev cienīgu ievada skaņdarbu "What The Snowman Learned About Love" un turpinās ar fascinējošo Amy Millan dziedāto "Elevator Love Letter". Ieraksta tituldziesma "Heart" ir viena no gada melodiskākajām un skaistākajām: "Sometimes The TV is Like a Lover, Singing Softly as You Fall Asleep, You Wake Up In The Morning And It’s Still There..."

Domājams, ka daudzi, noklausoties šo ierakstu, tā arī nesapratīs manu sajūsmu, tomēr Stars, manuprāt, ir viena no retajām grupām, kas mūsdienu pieblīvētajā mūzikas biznesā spēj uzturēt indie pop sapni vēl dzīvu.

Izdošanas datums: 11.02.2003.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu